Torsdag 24. august ble Nydalsløpet arrangert for 3. gang. I motsetning til fjorårets løp var ikke værgudene i det gode lunet i år og stilte med regn og kjølig vær. Likevel stilte 460 av de 541 påmeldte til start, noe som er en liten nedgang fra fjoråret.

Løpet har tre klassetilbud: Aktiv, Mosjon og «Opp av sofaen», alle løper her 5 km. De startende fordelte seg med 8 trillere i barnevognklassen, 28 deltakere i Opp av sofaen-klassen, 231 i klassen for aktive og 193 i Mosjon-klassen. Med seg på laget har orienteringsklubben en rekke bedrifter i Nydalen: Avantor, Egmont, Elkjøp, Statnett og SatsElixia.  Elkjøp stilte med hele 42 deltagere og var dermed største bedrift/klubb.

Den 5 km lange løypen starter fra Gullhaugtorg og går ført en liten sving sydover før løperne dra nordover mot Nydalsdammen på Akerselvas østside. Ved den tidligere Nydalsbakken krysser de Akerselva og fortsetter sydover på vestsiden av elva og følger denne nedover til Bjølsen og Badebakken hvor den på ny krysser Akerselva og følger denne tilbake til Gullhaugtorg. På grunn av byggearbeider i Nydalen var innløpt lagt litt om og innspurten startet med at en trapp måtte forseres.

Det ble tette oppgjør om topp plasseringene i både herre og dameklassene. I dameklassen var det forhåndsfavoritten Ingeborg Løvnes, Vidar som avgjorde løpte i andre halvdel av løpet og vant med 9 sek margin til klubbvenninnen Hanne Mette Sande. Ane Uglem Mobakken fulgte på 3. plass ytterligere 4 sek bak og sørget dermed for at pallen ble fylt av Vidar-løpere. Vinnertiden ble 18:23 min.

I herreklassen ble det seier til unggutten Olaf Talmo fra Koll, som vant på tiden 16:38 min. 15 sek bak fulgte Sjur Skjeggestad, fra klubben med det noe kryptisk navnet: FTT Oslo. Speaker Erik Østli lurte på om dette hadde noe med forsvaret å gjøre, men Skjeggestad kunne fortell at det FTT står for: Først Til Tryvann. Kristian Thon, Team Klabautermenner løp inn til den siste pallplassen ytterligere 9 sek bak vinneren.