Sondre Nordstad Moen, Karoline Bjerkeli Grøvdal, Therese Johaug, Hedda Hynne og et utvidet Team Ingebrigtsen er blant de norske mellom- og langdistanseløperne som skal i aksjon under Impossible Games torsdag kveld. På et koronavennlig "jordbærparty" onsdag ettermiddag fortalte de litt om hva de tenkte om morgendagen. 

Filip gleder seg til å konkurrere igjen
Først ut blant "kondis-utøverne" torsdag kveld er Filip Ingebrigtsen som starter på 1000 m kl 20:05.  Målet er å sette ny, norsk rekord på distansen. Vebjørn Rodal har nåværende rekord på 2.16,78 - satt i OL-året 1996. Med seg i rekordforsøket får Filip hjelp av fartsholderne Håkon Mushom og brødrene Thomas og Andreas Roth.
– Jeg var temmenlig nærme rekorden for fire år siden, så det blir spennende å se hvordan det går denne gangen. Forhåpentligvis kan jeg slå rekorden. Jeg tror dette er en norsk rekord som bør forbedres nå, smilte Filip Ingebrigtsen som syntes treningen har gått bra i denne koronaperioden. 

– Vi har gjort mer vintertrening enn opprinnelig planlagt, og et høydetreningsopphold måtte kanselleres, men ellers har vi forsøkt å være så klare som mulig til konkurransesesongen kunne starte. Det har vært veldig motiverende å ha Impossible Games som treningsmål de siste to månedene nå og det skal bli godt å komme i gang med konkurranser igjen, fortalte Filip som i motsetning til sine to brødre, Henrik og Jakob, ikke løp det 5 km lange gateløpet som ble arrangert ved Stavanger for 2,5 uker siden. Impossible Games blir derfor hans første konkurranse i år. 

_DSC4170.jpgDagens dobbel: Filip Ingebrigtsen løper både 1000 og 2000 m under Impossible Games. Her i samtale med stevnegeneral Steinar Hoen. (Foto: Samuel Hafsahl)

Hedda Hynne i uvanlig duell
Etter at Filip har gjort seg ferdig, er det duket for en norsk-sveitsisk duell på den uvanlige distansen 600 m. Norges representant er Hedda Hynne, mens Selina Büchel stiller for Sveits. Begge er primært 800 m-løpere, men løper også 400 m innimellom. Denne gangen blir det altså en mellomting. 

– Både distansen og omstendighetene blir helt annerledes enn vi er vant til, men heldigvis er vi i alle fall to som får konkurrerer mot hverandre og presse hverandre, mente Hedda Hynne. Duoen løper i delte baner hele veien - Hynne i bane 1 og Büchel i bane 3. 

– Delte baner blir nok den største utfordringen for oss som vanligvis er vant til å løpe i felt mot andre utøvere. Å løpe alene blir noe helt nytt, mente Büchel. 

– Jeg vil se henne, men hun vil være langt foran meg fra start. Det blir en utfordring, men jeg gleder meg veldig, kunne Hynne fortelle. 

Hedda Hynne_intervju_DSC4172.jpgUvanlig distanse: Hedda Hynne er vant til å løpe både 800 m og 400 m, men på Impossible Games blir det en mellomting med 600 m. (Foto: Samuel Hafsahl)

To konkurranser på 45 minutter
Rundt 40 minutter etter at Filip Ingebrigtsen har kommet i mål på sitt rekordforsøk på 1000 m, skal han på nytt i aksjon. Denne gangen med resten av Team Ingebrigtsen. Faktisk en utvidet versjon av det velkjente teamet, for foruten de tre brødrene har i år også de lovende løperne Narve Gilje Nordås og Per Svela kommet med på laget. Alle fem stiller på Bislett i en virtuell lagkamp mot et kenyansk lag med fjorårets verdensmester på 1500 m, Timothy Cheruiyot ,som lagleder. Men denne gangen er distansen 2000 m - og kenyanerne løper i Nairobi. Det er tiden på de tre beste på hvert lag som teller. Altså kan det "ofres" to fartsholdere underveis. 

Med to konkurranser på 45 minutter blir det en hektisk kveld for Filip. 
– Sebastian Coe mente at den beste restitusjonen etter et løp var å ta en seiersrunde. Så selv om det ikke er publikum på stadion håper jeg å få tatt en seiersrunde som start på forberedelsene til 2000 meteren. Deretter blir det å innta litt næring før jeg starter oppvarmingen til ny konkurranse, smilte Filip Ingebrigtsen. 

– Jeg ser det som en utfordring og ønsker å konkurrere så mye som mulig. I verste fall kan jeg bruke de to første rundene på 2000 meteren på å komme i gang igjen, mente Filip som overfor stevnegeneral Steinar Hoen selv hadde kommet med forslaget om å gjennomføre to konkurranser på en og samme kveld. 

– Motivasjonen min gjennom hele min løpskarriere har vært å utfordre meg selv og prøver å gjøre ting som på papiret er umulig. Noen ganger går det bra - andre ganger ikke, fortalte en offensiv Filip Ingebrigtsen. 

Team Ingebrigtsens "lagkaptein" Henrik mente det ville bli annerledes enn de er vant med på Bislett nå når det ikke er publikum på tribunen. Men så snart startskuddet smeller, tror han de ikke lenger vil tenke over det. 
– Det er så lenge siden vi har konkurrert, så vi er nok fremdeles litt i treningsmodus. Vi må prøve å komme over i konkurransemodus igjen, og torsdag kveld regner jeg med vi er klare for å yte maksimalt, sa Henrik. 

– Normalt er Bislett Games for oss et av de viktigste stevnene i løpet av sesongen, så personlig blir jeg nervøs bare av å se stadion, smilte Jakob Ingebrigtsen som derfor mente han ikke kom til å ha noen problemer med å komme i konkurransemodus i år heller. 

Filip fortalte at de et par dager tidligere hadde hatt en Skype-samtale med det kenyanske laget som også virket å være svært så klare for å konkurrere igjen. 
– Både de og vi har i en lang periode nå kun hatt mulighet til å måle krefter innad i treningsgruppa. Det beste ved denne 2000 meteren er at vi nå kan se hvordan vi står i forhold til hverandre, mente Filip. 

– Siden dette er en uvant distanse for oss, så må vi holde litt igjen helt i starten, men når det er 500 m igjen gir vi alt vi har, var taktikken til lagkaptein Henrik. 

– Jeg ønsker definitivt å løpe fort. Om vi en runde igjen ser at vi har en rekord innen rekkevidde, så kommer vi alle til å gå for den, menter Jakob Ingebrigtsen. 

Den europeiske rekorden på 2000 m tilhører Steve Cram som i 1985 løp på 4:51,39 min, mens Marius Bakkens norske bestenotering er på 5:01,48. 

_DSC4186.jpgUtvidet Team Ingebrigtsen: Det velkjente teamet har i år blitt utvidet med to løpere utenfor Ingebrigtsen-familien. Nemlig (fra venstre) Narve Gilje Nordås og Per Svela. Ellers er selvfølgelig brødrene Henrik, Jakob og Filip med på laget som skal løpe 2000 m. (Foto: Samuel Hafsahl)

Sondre er tilbake fra Kenya
Sondre Nordstad Moen, som nettopp har gjort seg ferdig med sin karantene etter et rekordlangt treningsopphold i Kenya, skal løpe 25.000 m. Målet er å komme inn på 1.13.45 og dermed sette europeisk rekord på distansen. Rekorden lyder 1.13.57,6, satt av tyske Stéphane Franke i 1999. Underveis i løpet kan Sondre også ha muligheter til å forbedre sine egne norske rekorder på en times løp (19.745 meter) og 20.000 meter (1:00.43.31). 
– Opprinnelig var min plan denne sesongen å fokusere på maraton, med London Marathon i april og OL i august som de store målene. Begge ble avlyst, så jeg satte meg som mål å slå noen av de litt eldre rekordene på bane isteden. Siden jeg må løpe alene mesteparten av konkurransen, så tror jeg 25 000 m vil være blant de rekordene det vil være lettest å slå, fortalte Sondre som totalt håper å kunne sette tre rekorder i løpet av kvelden. 

_DSC4368.jpg
Tilbake fra Kenya: Etter 3,5 måneder, og en fem dager lang reise, har Sondre Nordstad Moen endelig kommet hjem fra Kenya. På Bislett løper han 25 000 m. (Foto: Samuel Hafsahl)

Grøvdal må utsette rekordforsøket
En drøy halvtime etter Sondre starter Karoline Bjerkeli Grøvdal å løpe 3000 m. Dette skjer med en "lyshare" som fartsholder. Opprinnelig var det meningen at Karoline skulle forsøke å sette norsk rekord på distansen. Nåværende rekord tilhører Grete Waitz og lyder 8.31,75 og ble satt i 1979. Men en skade den siste tiden har gått ut over treningen og gjort at rekordambisjonene er lagt på is. Karoline skal likevel løpe, men det er usikkert hva hun kan ha håp om å klare. Hennes egen pers er på 8.37,58. 

– April og mai har ikke vært helt optimal, og alt måtte gått perfekt om jeg skulle hatt muligheter til å slå rekorden, så da får jeg heller prøve på den en annen gang isteden, sa Karoline Bjerkeli Grøvdal til kondis.no. 

– Det er alltid noe spesielt å løpe på Bislett, og dette er første konkurranse denne sesongen for meg. Selvfølgelig er jeg spent og ser fram til å konkurrere igjen, smilte hun. 

_DSC4402.jpg
Utenfor rekkevidde: Opprinnelig var det meningen at Karoline Bjerkeli Grøvdal skulle forsøke å sette norsk rekord på 3000 m i Impossible Games, men en skade har gjort at oppkjøringen ikke har gått som planlagt. Grøvdal stiller likevel til start på Bislett, men den norske rekorden er nok utenfor rekkevidde. (Foto: Samuel Hafsahl)


Hele "jordbærpartyet" kan du se her: Hele pressekonferansen kan du se her

Oppsummering av forventede høydepunkt i Impossible Games, sett med "Kondis-øyne": 

Kl. 20:05:
Filip Ingebrigtsen skal løpe 1000 m i et forsøk på å sette ny norsk rekord på distansen. Vebjørn Rodal har nåværende rekord på 2.16,78 - satt i OL-året 1996. Med seg i rekordforsøket får Filip hjelp av fartsholderne Håkon Mushom og brødrene Thomas og Andreas Roth. 

Kl. 20:25:
Mellomdistanseløper og 800 m-spesialist Hedda Hynne løper den noe uvanlige distansen 600 m. Opprinnelig skulle dette vært en duell mot svenske Lovisa Lindh, men blir isteden mot sveitsiske Selina Büchel. 

Kl. 20:50:
2000 m hvor hele Team Ingebrigtsen skal i aksjon i en "virtuell duell" mot et tilsvarende team med kenyanske løpere, som løper i Nairobi, ledet an av  fjorårets suverene verdensmester på 1500 m Timothy Cheruiyot. Sammen med de tre brødrene Ingebrigtsen løper også Narve Gilje Nordås og Per Svela. 
Går dette skikkelig fort, så er det også verdt å notere seg at den europeiske rekorden på 2000 m tilhører Steve Cram som i 1985 løp på 4:51,39 min, mens Marius Bakkens norske bestenotering er på 5:01,48.  

Kl. 20:58:
Sondre Nordstad Moen, som nettopp har gjort seg ferdig med sin karantene etter et rekordlangt treningsopphold i Kenya, skal løpe 25.000 m. Målet er å komme inn på 1.13.45 og dermed sette europeisk rekord på distansen. Rekorden er nå på 1.13.57,6, satt av tyske Stéphane Franke i 1999. Underveis i løpet skal Sondre også forsøke å forbedre sine egne norske rekorder på en times løp (19.745 meter) og 20.000 meter (1:00.43.31). Opprinnelig skulle Sondre løpe alene, men han får nå selskap og drahjelp, så lenge det holder, av sin tidligere treningspartner Sindre Buraas. Med er også Sigurd Ruud Skjeseth, Andreas Myhre Sjurseth og Rolf Steier. 

Kl. 21:30:
En drøy halvtime etter at Sondre Nordstad Moen starter på sin 25.000 m starter Karoline Bjerkeli Grøvdal å løpe 3000 m. Dette skjer med en "lyshare" som fartsholder. Opprinnelig var det meningen at Karoline skulle forsøke å sette norsk rekord på distansen. Nåværende rekord tilhører Grete Waitz og lyder 8.31,75 og ble satt i 1979. Men en skade den siste tiden har gått ut over treningen og gjort at rekordambisjonene er lagt på is. Karoline skal likevel løpe, men det er usikkert hva hun kan ha håp om å klare. Hennes egen pers er på 8.37,58. 

Kl. 21:45: 
Litt etter at Grøvdal har kommet i mål, så starter skistjerne Therese Johaug på 10.000 m. Det vil si at også Therese løper samtidig som Sondre er løper sin siste del av sin 25.000 m. Johaug har som mål å løpe under 31.50 - som vanligvis er VM-kravet. Dette vil i så fall være halvminuttet raskere enn da hun i august i fjor vant NM på 32.20,86.
Ingrid Kristiansens norske rekord på 30.13,74 fra 1986 vil nok uansett overleve med svært så god margin - selv om NRKs Hege Holm nylig forsøkte å antyde noe annet i et intervju med Kristiansen. Ingrid lovet å løpe fra Trondheim til Oslo om Johaug slår rekorden i morgen. Den løpeturen slipper hun garantert. 

I tillegg til dette kan vi også nevne at Amalie Iuel skal i aksjon kl. 20:35 og Karsten Warholm kl. 20:43. Begge skal løpe 300 m hekk. 

Torsdagens sending fra Impossible Games følges direkte på NRK fra kl. 20:00. 

Arrangementets nettside

Program for Impossible Games

11 June 2020
19:25
Pole Vault Men
20:02
National Anthem
20:05
1000m Men
20:08
Discus Men
20:15
200m Hurdles Women
20:25
600m Women
20:35
300m Hurdles Women
20:43
300m Hurdles Men
20:50
Maurie Plant Memorial Race 2000m Men
20:58
25000m Men
21:25
100m Men
21:30
3000m Women
21:45
10000m Women
21:48
Shot Put Men
22:26
Closing Show

 

Kondis trenger din støtte
Bli medlem eller støtt oss med en gave hvis du ønsker at Kondis skal fortsette å spre treningsglede, skrive reportasjer, lage terminlister, kontrollmåle løyper, føre statistikker osv. På grunn av koronakrisen har store deler av annonseinntektene våre falt bort, og vi er i enda større grad avhengig av medlemskap og støtte fra våre lesere.

Bli medlem og få mange medlemsfordeler!

Gi en gave:
Vårt kontonummer er: 1503.35.18541
Vipps: 125957