Nordea-løpet torsdag 25. april var det femte løpet i årets utgave av Terrengkarusellen i Kristiansand, arrangør i Baneheia var Nordea BIL​ og Terrengutvalget. Løypa var 3,65 km  - og det dobbelte for "Milslukerne". Løpet hadde start/mål ved Fant Olsen i Baneheia og tok løperne med på en en flott runde i dette flotte landskapet. Her løp man både på grus og skogssti og flere steder kunne man skue utover Kvadraturen. Traséen (tidl. kalt Bankløypa) er en av karusellens lengst benyttede løyper, og har alltid trukket stor deltakelse i april/mai

Jan R Hansen refererer fra karuselløpene, og teksten nedenfor er i hovedsak fra hans rapport.

1361 deltok på Nordea-løpet i Baneheia – og mange unge med sterke prestasjoner!

En påske med drømmevær er nettopp lagt bak oss, så da aksepterer vi greit at noe av den etterlengtede nedbøren over vår tørre landsdel også kom ned under deler av arrangementet denne torsdagen. Men vi hadde gode temperaturer, og forholdene ble fine frem mot tidtakingspuljene. Og løypa, som i store deler går på grus, var helt perfekt.

Tellingen foreløpig viser 1355 deltakere. Dette er litt flere enn forrige løp, på Odderøya, men nær 200 lavere enn Nordea-løpet hadde i fjor, da det (med 1552) fikk den sesongens høyeste deltagelse. Etter dette viser likevel gjennomsnittet på de fem første løpene en fin økning fra forrige sesong, med 1489 deltakere (mot 1374 i fjor). Brannvakta-løpet har da i år fortsatt bestenoteringen med 1655. «Milslukeren», tilbudet om å løpe 2 runder, fikk flott oppslutning, 213 deltakere i Nordea-løpet.

Det er flere deltagere uten tidtaking enn med tidtaking i Terrengkarusellen, men alle har den samme fine opplevelsen i flotte løyper. (Foto: Guri Sæterlid)

Raske ungdommer
I normalløypa ble det fin seier til Camilla Kjelleberg Netland (15:10), foran Maren Wallin Frikstad (15:21), Monica Mjåland Thortveit (15:35), Anine Kallhovd (15:37) og Mari Ellefsen Frikstad (23:17). Så raske tenåringer gjør seg bemerket, Camilla er bare 16 år, og Maren og Mari er 19 år. Hos guttene ble det overlegen seier til Vegard Danielsen (12:45), og på de neste plassene fulgte Henrik Peterson (13:41), Lauritz Wessel (13:48), Tormod Klungland (13:53) og på delt 5. plass Bastian Bøgh-Tobiassen og Trygve Børte Nomeland (begge 14:12). Fabelaktig innsats av helt unge gutter, idet Henrik er 15 år, Bastian bare 14 år og Trygve er 16 år.

På Milsluker-distansen (7,3 km) var det imidlertid litt mer livserfaring å spore i toppen av listen. Hos jentene ble det klar seier til Lillian Lauvsland Jahnsson (37:06), foran Anne Kristin Holte (38:22) og Margaret Anne Heald (40:03). Hos guttene ble det kjempetid på Simen Koland (26:38), foran Jørgen Solli Strøm-Olsen (28:30) og Even Skuland (29:24).

Start_milslukern.jpgStart på Milslukern. (Foto: Guri Sæterlid)

Full fart i svingen. (Foto: Guri Sæterlid)

Flotte løyper i Baneheia. (Foto: Guri Sæterlid)

Se hele innbydelsen HER

BDO løpet har start/mål på Grønn slette i Jegersberg. Løpet går både i lysløypa og på en rekke stier innimellom i dette flotte friområdet. Dessverre har reparasjonsarbeid stengt Stemmen, så BDO-runden lar seg ikke gjennomføre. I stedet vil løypa i store trekk (ca. 80%) følge løypa til Varodd-løpet (første løp etter sommerferien). Dette skal bli en helt utmerket erstatning!