Se tidligere omtale: 15. oktober åpner påmeldingen til Oslo Bergen Trail 2.-10. juli 2021


I løpet av de første 24 timene etter at påmeldingen åpnet kom det inn hele 25 påmeldinger! Det viser tydelig at det er marked for et så langt løp som Oslo Bergen Trail her i Norge.

Start_Soria_Moria-Hotell-Voksenkollen.jpg
Her starter det hele, ved Soria Moria Hotell i Voksenkollen. (Arrangørfoto)

Et løp som krever mer enn god kondisjon

Et så langt løp vil stille store krav til deltagerne, fysisk og mentalt, både i forhold til forberedelser og gjennomføring. Det vil være flere sperretider underveis som må overholdes for at laget skal få lov til å fortsette. Deltagerne vil også underveis bli vurdert om de anses medisinsk skikket til å fortsette løpet. I tillegg vil andre forhold som samarbeid innad i laget, søvn, matinntak, vekslende værforhold, utstyr og navigering spille inn i forhold til gjennomføringsevne.

Løpet er ca 515 km langt og har en samlet stigning på ca 18.500 meter. I hovedsak følger traseen DNT-merkede stier, men det er også partier med umerkede stier, noen mindre brukte stier og enkelte terrengpartier som kan føles ekstra tunge. Dette skremmer tydeligvis ikke ultrafolket fra å ville ta beina fatt over fjellene fra Oslo til Bergen neste sommer.

På_vei_mot_Torfinnsbu_og_Torfinnsvatnet.jpgPå vei til Torfinnsbu og Torfinnsvatnet vest for Voss, en av hundrevis av idylliske plasser løperne kommer forbi. (Arrangørfoto)
 

33 lag påmeldt, plass til enda 67 lag

I skrivende stund er det påmeldt 33 lag til 100 plasser, hvorav 6 rene damelag.  Det er stort mangfold i påmeldte lag etter lagnavnene å dømme. På startlista finner vi blant annet «Hardangervidda maniacs», «M&S on tour», «Fifty, Fit and Fabulous» , «Team overtenning», « Nattoget (til Bergen)» , «Svensken, Dansken og Nordmannen (som skulle til Bergen)» og «MHS-manglende hukommelse og selvinnsikt».

For de fleste vil det være en stor prestasjon i seg selv å gjennomføre løpet, da løpeturen vestover i tillegg til å by på mye flott natur, sannsynligvis også vil innebære mye vær, noen tunge myrer og ganske sikkert noen tunge bein.

Enkelte lag har trolig ambisjoner om mer enn naturopplevelsen de får i OBT. Vi finner allerede mange sterke lag på startlista: Vi har for eksempel «Team Westerheim», bestående av brødrene Bjarte, Stig Helge og Kenneth. Ett annet lag som trolig ønsker å løpe hjem til Bergen fortest mulig er «Team Rett Vest Endurance», bestående av Eivind Svellingen, Fredrik Berentsen og Fred Andersen. Videre har «Seigmenn» meldt seg på. Dette er et lag med tre menn i sin beste alder- Gunnar Næss, Samuel Fredriksson og Jesper Fagersten- alle løpere kjent for gode stayerevner i lange løp. «Team compeed», med Sondre Amdahl og Harald Bjerke, vil nok ganske sikkert også være med å knive om en plass i toppen, sammen med «Potayto,potahto» der Roman Evarts og Frode Lein stiller.

Blant de rene damelagene finner vi «She-unit», som utgjøres av sterke, rutinerte løpere som Henriette Brynthe, Liss Vallestrand og Cecilie Longva Igesund. Utfordrere i dameklassen vil blant andre være «SkåhMoh» med Sidsel Mohn og Kirsti Skåtøy og Ninette Banoun og Monica Strand som løper på «FFF-laget».

Mixlagene stiller i herreklassen, og her er vi ekstra spent på de rutinerte evighetsmaskinene i Ås Kadavers med Wendy og Jo Inge Fjellstad.

Fra _Liavarden_retning_Gullbotn (1280x960).jpg
Fra prøveløping i fjellområdene mellon Gullbotn og Livarden... der løpet nærmer seg slutten. (Arrangørfoto)

Selv om det er mange sterke løpere på startlista, så er det kun et fåtall som har løpt nonstop-terrengultra lenger enn 200 kilometer. Her vil ikke noe være avgjort før første lag suser ned fra Vidden, via Fløyen og inn til mål i parken Meyermarken i Sandviken.

Mål_Meyermarken_Sandviken.jpg
Målgang blir her i Meyermarken nedenfor Fjellveien. Spenningen vil knytte seg til både hvem som kommer først og hvor mange som kommer helt til mål innenfor fristen på 200 timer. (Arrangørfoto)

Arrangøren legger fortløpende ut supplerende informasjon på nettsiden for løpet. Der vil i første omgang en oversikt over sperretider og matstasjoner bli publisert i tiden fremover.

Alle lag kommer til å løpe med en GPS-enhet, slik at venner og kjente kan følge med underveis. Arrangøren oppfordrer også publikum til å komme og heie og bidra til god stemning på matstasjonene som er på Noresund skole, Torsetlia Fjellstue, Vatnahalsen høyfjellshotell, Fleischers hotell i Voss og i Gullbotn, for ikke å si i målområdet i Bergen.

Vatnahalsen (1280x960).jpg
Her ved Vatnahalsen høyfjellshotell i Flåmsdalen blir det matstasjon og god anledning til å heie på deltagerne. (Arrangørfoto)
 

 

Kondis trenger din støtte
Bli medlem eller støtt oss med en gave hvis du ønsker at Kondis skal fortsette å spre treningsglede, skrive reportasjer, lage terminlister, kontrollmåle løyper, føre statistikker osv. På grunn av koronakrisen har store deler av annonseinntektene våre falt bort, og vi er i enda større grad avhengig av medlemskap og støtte fra våre lesere.

Bli medlem og få mange medlemsfordeler!

Gi en gave:
Vårt kontonummer er: 1503.35.18541
Vipps: 125957