kondis.no har tatt en prat med den nye hinderløpreporteren Marie Kloster.
Sjekk også ut presentasjonen av Lars Kanedal den andre nye hinderløpreporteren.

- Hvordan startet din idrettslig karriere?
Jeg begynte å spille fotball når jeg var 6 år gammel, spilte til jeg var rundt 16 år. Etterpå det var det generelt løping, styrketrening og boksing jeg holdt på med. Fikk i tidlig 20 årene påvist Fibromyalgi, det er en kronisk ledd/smertesykdom. Måtte bruke noen år på å finne ut hva som var best å trene for å holde kroppen mest mulig i gang med denne sykdomen.

- Hvordan du begynte med Hinderløpidretten: 
Alt startet i 2015. Jeg trente styrke på treningsstudio, men følte ikke at det var helt min «greie». Jeg har veldig mye energi og trengte å få utløp for den. Jeg begynte å google på nettet, og kom over bloggen til Mari Weider. Jeg ble helt fascinert - dette ville jeg prøve! 
Jeg kom også i kontakt med Håkon Frahm Stokka, og prøvde meg på Trolljegertreninger (hinderløp i Sandnes). Disse treningene var bra, men jeg hadde fortsatt ikke peiling på hva hinderløp virkelig gikk ut på.
Så kom debuten: Jeg meldte meg på Barskingen og fikk løpe på laget til Mari og Martin Weider. Jeg hadde virkelig ikke peiling på hva jeg gikk til. For et løp! Løp med gjørme til knærne, passerte mange krevende hindre og ble utrolig sliten, men for en følelse når jeg kom i mål. Fra da var jeg hekta på OCR.

jump_640_IMG_7717.jpg

- Hva er det beste ved hinderløp:

Det beste er å stå på startstreken, kjenner nervøsiteten i magen, en vett ikke hva som venter ute i løypen, gjør seg klar og bare kjøre på! Og for å ikke glemme følelsen av å komme i mål, mestringsfølelsen, atmosfærem rundt løpet, det er magisk. 
Hinderløp er krevende, en skal være god i så mange ting, når du løper ut, og kjenner dette er en god dag, så er det bare å kose seg, teste kroppen og nyte løpet.
 

-  Hvordan er miljøet blant hinderløperne:
Ett fantastisk bra miljø, det er som en famile, alle heier på hverandre. Det har ikke noen ting å bety om du kommer først eller sist, klemmer og high fives utdeles i målområdet. Jeg elsker positiviteten, hjelpsomheten og samarbeidet i løypa.  
Det er det jeg prøver å formidle når jeg snakker med folk om sporten; alle kan ikke være på pallen, alle klarer ikke alle hindrene, men alle kan komme seg i mål. Det handler om å utfordre seg selv og se at du kan klarer så mye mer enn du tror, bare du tør..

- Hvor kjenner du Kondis fra og hva er bakgrunnen for at du vil skrive for Kondis om hinderløp?
Jeg leser både Kondis i papirform og på nettet, jeg syns det er en veldig god nettside som har artikkler over mange forskjellige løp. Her får jeg inspirasjon til nye løp. Jeg vil skrive for Kondis for å fronte hindersporten, mange ser på bilder og tror dette er skummelt, jeg vil gjerne få frem gleden over å delta i hinderløp, uansett om du løper bare for å ha det gøy og utfordre deg selv, eller om du løper for å vinne.

 

- Hva er planene for den nære fremtiden når det gjelder hinderløp/annen idrett?
Det store målene dette året er Spartan EM i Andorra i september, og Spartan VM i USA også i september. Dette kommer til å bli ekstremt vanskelige løp, jeg satser høyt, løper som elite og vil gjerne hevde meg bland de beste.


- Noen STORE idrettsevenementer du har lyst til å delta på i utlandet?
Jeg har lyst å reise til Las Vegas og delta i Worlds Toughest Mudder. Dette er ett 24 timers løp, som er virkelig ett av verdens hardeste hinderløp. Utenom OCR løp liker jeg også veldig godt å løpe i fjellet, og da hadde ikke Matterhorn Ultraks i Sveits, 46 km i høyden vert feil.

under_640_IMG_7718.jpg

- Hvordan trener du, og hvordan skiller hinderløpstrening seg fra "vanlig" løpstrening?
For å bli en god hinderløper må du ha god kondis og god grepsstyrke. Jeg har ikke mulighet for å trene hver dag siden jeg har små barn. Men prøver å trene så mye jeg kan. 
Jeg deler mine økter opp, jeg har en ren overkroppsstyrke økt pr uke og en økt som går på grep. Løping, her skifter jeg på å løpe intervaller, løpe i fjellet og rolige langturer. 
Forskjellen på en hinderløper og en «ordinær» løper er overkroppsmuskler, som en hinderløper er du nødt til å kunne løfte deg selv opp mange ganger i løpet av ett løp. Derfor viktig og trene overkroppen med øvelser som chins, klatre i tau med bare å bruke armer. Alle øvelser hvor du bruker din egen kroppsvekt er veldig bra.


- Si tre ting om hvorfor en skal bli med på Hinderløp hvis en aldri har gjort det før.Ta sjansen og utfordre deg sjøl. Mestringsfølelsen når du kommer i mål er verdt blodslitet du må igjennom iløpet av løpet. Løp gjerne på lag den første gangen, da har dere mulighet til å hjelpe hverandre over hinder og oppmuntre hverandre i løypen

 

- Hvilke hinderløp har du deltatt på?

Første året(2015) deltok jeg på fire norske løp, jeg var allerede hektet så dette var bare starten. Jeg jobbet hardt hele vinteren og når 2016 kom var jeg klar for å prøve meg på løp i utlandet. 
 

Løp 2015: 
Barskingen 3 plass lag 
The Beast 9 plass lag, 
Viking Race 5 km, 10 plass, 
Toughest Holmenkollen 84 plass.
3 sjøersløpet, 21 km
 

Løp 2016: 
Toughest Holmenkollen, 8 km, 21 plass
Trolljeger Bergen, 8 km, 4 plass
Spartan Race, Edingburg , Sprint 9 km , 3 plass
Spartan Race, Edinburg, Beast 21 km, 24 plass. 
The Beast,  8 km, -  1 plass 
Barskingen,  5 km,  -  1 plass
Tough Viking, Slottskogen, 8 km,  21.plass
Arena Run, Stockholm, 5 km, Topp 10 I aldersgruppe.
3 Sjøersløpet, 21 km
Wings for Life, 20 km

Løp så langt i 2017:
Tough Guy, UK, 15 km, 9 plass 
Spartan Race-Madrid, Super 14 km, 4 plass
Spartan Race-Madrid, Sprint, 5 km, 5 plass
Barskingen, 8 km, 4 plass
Trolljeger, Sandnes, 8 km, 1 plass
Besseggløpet, 14 km, 5 plass
Wings for Life, 24 km
Spartan Race, Edinburg, Beast 21 km
Løp som gjenstår denne sesongen, og det kan plutselig dukke opp flere også J
The Beast, Skudeneshavn
7 nutsløpet, Sandnes
Spartan Race EM, Andorra
Spartan Race WM, USA 

3plass_spartan_640.jpg
Marie Kloster rakk akkurat å delta i Spartan Race, Edinburg, Beast 21 km før denne artikkelen kom på nett.
Til bildet fulgte denne teksten med:  
"So happy!! 3rd place at the Spartan Race Beast today! It was a brutal course, 24,8 km, lots of obstacles, rain, fog and hills, hills and more hills!!!"