Marius Vedvik fra Gular hadde håpet å se 13-tallet under dagens 5km i Jølster Maraton. Uten konkurranse og i lett motvind hele vegen ble oppgaven for tøff denne gang. Hans egen løyperekord på 14.02 ble stående i alle fall et år til.

Men Vedvik var ikke direkte skuffet over dagens løp, helt greit mente han. Vinnertiden ble 14.37

- Motvind prega løpet i dag. Også tungt p.g.a harde økter i banken siste 10-14 dagane. Blir nokre rolige økter no før 5000 på Boysen Memorial 6.juli.

Adrian Helgheim fra Førde ble nummer 2 (17.10) mens 3.plassen gikk til den lokale unggutten Håvard Klakegg (17.36)

For klubbveninne Eli Anne Dvergsdal ble det "penger i banken" også. Hun løp inn på en solid 3.plass totalt og vant kvinneklassen på ny rekord, 17.19. Hun slettet dermed Inga Kårstad Skår sin gamle rekord på 18.10 satt i 2015. Og det var en fornøyd vinner kondis var i kontakt med etter løpet.

- Føltes veldig bra i dag, og er veldig fornøgd med tida, spesielt sidan det var motvind heile vegen. Har kunna trent løping i 3 mnd skadefritt no, og har hatt gode treningar, utan å få det heilt ut i konkurransane.

-Kunne gjerne tenkt meg å hatt 1 mnd til før EM, men samtidig kjenner eg at formen begynner å komme no når eg såvidt har begynt å sleppe opp litt. Helga før EM i 2015 sprang eg 5000m på Bislett på 17.09, slik sett er det veldig likt som forberedelsane denne helga.

- Gledar meg veldig til neste helg, uten å ha store forhåpningar. Men skal løpe mitt aller beste og håpar på god dagsform og at løypa passar meg bra.

Nærmest Eli Anne Dvergsdal fulgte Gry Margitt Haugset (21.22) og ungjenten fra Førde, Kristina Heggernes (21.40)