Markus Einan ble liggende mest utvendig. (Foto: Arne Dag Myking)

Sørumsandkaren var i finalen i U23-EM tidligere i år der han ble nummer 7, og har vært Norges nest beste 800-meterløper etter klubbkameraten Thomas Roth i år (1:47:74 vs 1:46:85).

I Sandnes valgte han litt som i U23-EM å legge seg litt langt bak i feltet som løp en ganske rolig første runde, der tyrkiske Mehmet Celik ledet etter åpningsunden på 55:00. Einar fortsatte å ligge utvendig i andre og delvis tredje rekke, men da han ut av siste sving prøvde å forsere helt på utsiden strakk ikke kreftene til og han måtte se 7 løpere foran seg i mål.

Det ble altså 8. plass på Markus Einan som ble distansert med 1,37 sekund av vinneren Vindics Bálazs fra Ungarn.

- Jeg hadde bestemt meg for å gi det jeg hadde, og det gjorde jeg og er derfor fornøyd, sa Einan etter løpet, og legger til at han fikk en for dårlig posisjon da det hele skulle avgjøres.

- Det var utrolig gøy å være med på laget, veldig motiverende, sa Einan.

Tett og jevnt felt etter 300 meter.  (Foto: Arne Dag Myking)

Vår mann manglet det lille ekstra på oppløpet og endte på 8. plass.  (Foto: Arne Dag Myking)