Vinner av herreklassen i ASICS Stockholm Marathon 2018, Lawi Kiptui. (Foto: Kristina Axelsson Lager)

Med temperaturer på 27-28 grader i skyggen ble den 40. utgaven av ASICS Stockholm Marathon den nest varmeste i historien. Til tross for varmen var det bare 1 089 av de 15 755 startende som ikke fullførte. Det er i underkant av sju prosent, mens det til sammenligning var over 13 prosent som brøt de varme og  sammenlignbare årene 1982 og 2007. Sju løpere ble bragt til sykehus lørdag, to for bruddskader mens fem var dehydrert.

- Det er mer enn vanlig, men bedre enn forventet, oppsumerte Christina Wahlstedt, ansvarlig for saniteten.

For første gang på fire år stengte ASICS Stockholm Marathon påmeldingen fordi makstaket var nådd. Løpet, som i år feiret sin 40. utgave hadde også en ny løype med 20.000 påmeldte løpere fra 103 nasjoner.

Fra den mektige starten på årets ASICS Stockholm Marathon. (Arrangørfoto)

Løpet ble vunnet av kenyanske Lawi Kiptui som holdt en oppsiktsvekkende fart på den siste mila og krysset mållinjen på 2:13:30, nesten tre minutter før landsmannen Dominic Kimwetich.

Spårvägens Mikaela Larsson vant overraskende kvinneklassen. Vinnertiden ble 2:40:28 og marginen til toeren var enda større enn blant mennene. Den etiopiske junioren Bekelu Beji fikk notert 2:43:55 på 2. plass.

Bare tre sekunder skilte dagens to beste norske i feltet, Mats Lundin fra BUL Trømsø og Ole Edvard Bjørnstad fra Nord Odal IL som løp inn til 54. og 55. plass i herreklassen med tromsøværingen først på 2:50:37.

Cecilie Maria Engholm fra Oslo var beste norske og eneste norske kvinne blant de 100 beste med 3:27:59 på 93. plass.