Mortenløpene ble i dag arrangert i strålende løpsforhold i Njåskogen utenfor Bryne. I år var KM i terrengløp lagt inn som en del av dette arrangementet. I dag fikk Gjesdal IL og ikke minst ildsjel og primus motor Morten Karlsen betalt for hundrevis av timer i skogen med disse løypene. Det var 296 påmeldte deltagere i løpet og sjelden har det vel vært mer varierte og bedre merkede løyper.

Ørjan Grønnevig var helt suveren i menn senior i 5,35 km løypen som også var KM for menn. Han vant med god margin til Henning Mæhle (som ikke deltok i KM), mens Ragnar Stølsmark tok 3. plassen totalt og sølv i menn senior. Thomas Hetland var beste løper i KM veteren og tok 4. plassen totalt i dette løpet.

KM for kvinner var lagt i en 2 km sløyfe. Her var Camilla Ziesler noen små sekunder foran Maria Wiig.

I langløypa var Torstein Tengsareid helt suveren. Han vant med god margin på ultraløperen Jarle Risa. I kvinneklassen var Elise H Opsahl like suveren og vant med klar margin til Kirsti J Skåtøy.

Det eneste negative fra en ellers strålende dag i Njåskogen var at flere klubber var nesten fraværende i KM grunnet uenigheter om påmeldingsavgiften. Dette håper vi kretsen og klubbene får ryddet opp i til neste år slik at alle klubber stiller sterkt til KM.

RESULTATER - 257 løpere i mål

Torstein Tengsareid var i en egen klasse i langløypa på 10,7 km.       Foto: Lise Bentsen.

Elise Hay Opsahl fra GTI var like suveren i langløypa for kvinnene.                 Foto: Lise Bentsen.

Maria Wiig (112) og Camilla Ziesler (108) var beste kvinner i KM 2000 m.   Foto: Henning Wiig.

Ragnar Stølsmark fra GTI tar sølv i KM senior.                           Foto: Henning Wiig.

Jarle Risa på en klar 2. plass i langløypa.                         Foto: Lise Bentsen.

Lene Rørvik (444), veteranen som ble nr. 5 i langløypa.                                        Foto: Lise Bentsen.

Kirsti J Skåtøy inn til 2. plass i langløypa.                                       Foto: Lise Bentsen.

Ivan Skjæveland løper langløypa.                                                         Foto: Lise Bentsen.

Ivrige barn i starten på miniløypa.                              Foto: Thomas Hetland.

God innsats på de minste.                                         Foto: Thomas Hetland.