Toppåret til Rallarvegsløpet var i 2013 med 80 løpere som fullførte de to etappene på til sammen 81 km. I fjor var tilsvarende tall 48. Da hadde løpet 68 påmeldte, og med omtrent like mange forfall i år, ligger det an til en liten deltakerøkning. Kanskje vil det også komme noen etteranmeldinger den siste uka. 

Fjorårets løp vil bli huska for de enorme snømengdene i fjellet, som gjorde at den første etappen av sikkerhetsmessige grunner ble forkorta fra 54 til 34 km. I år rapporteres det om mer normale forhold, noe som betyr at løperne må forvente å krysse noen få og ikke alt for lange snøfonner. 

Som vanlig tiltrekker Rallarvegsløpet seg både noen av landets bedre ultraløpere og et stort antall som først og fremst er med for å fullføre og oppleve ei sosial helg i flotte omgivelser.

På herresida ser Svein Ove Risa ut til å måtte leve med favorittstemplet. Det er ennå uvisst om fjorårsvinner Erik Sagvolden stiller, men gjør han det, vil han nok kjempe det han kan for å forsvare seieren. Det ryktes også at Gjermund Sørstad har ei sein påmelding på gang. 

Fjorårets klart raskeste kvinne, Adele Johannessen, er ikke påmeldt i år, og det gjør kvinneklassen så åpen at det er vanskelig å plukke ut noen favoritt. 38 prosent av de påmeldte er kvinner, og den relativt sett høye kvinneandelen forteller trolig noe om den sosiale profilen dette løpet har. 

Rallarvegsløpet er det nest eldste norske ultraløpet. Bare Trolløpet / Bergen Ultra har eksistert lenger. Da løpet oppstod i 2003, hadde det knapt noen konkurranse fra andre ultraløp. Nå er ultraterminlista spekka med løp, og bare i juli arrangeres det seks ultraløp i Norge. 

Sjøl om ikke Rallarvegsløpet er et Kvalitetsløp med f.eks. kontrollmålt trasé, løypemerking og regelmessige matstasjoner, så får alle Kondis-medlemmer 50 kroner i rabatt på startkontingenten. 

Rallarvegsløpets heimeside

Liste over påmeldte deltakere

18-Vaage_og_Camilla_IMG_4292.jpg
Gunnar Våge løper i år Rallarvegsløpet for niende gang. Camilla Grindheim har fullført løpet tre ganger, men er (foreløpig) ikke påmeldt til årets løp. (Foto: Runar Gilberg) 

33-Snart_Finse_IMG_4653.jpgEn vet aldri hvordan været blir i høyfjellet, men det er lov å håpe på at det blir like strålende som det var i 2013. (Foto: Runar Gilberg)