Løpetrening.no AS ble etablert i februar i år, men det var først for noen uker siden at de lanserte nettsiden Løpetrening.no der brukerne kunne abonnere på treningsprogram og en online personlig trener.

Initiativtakerne bak Løpetrening.no er Andreas Gossner, som løper alt fra 5 km til ultraløp, og hans bror Marcus Johnsen som er administratoren og ivrig mosjonist. Det er Marcus som har fått rollen som investor etter at han solgte seg ut av et transport- og logistikkfirma for tre år siden.

Andreas har i flere år hatt ambisjoner om å jobbe fulltid med løpetrening.  Han har selv 12 års løpserfaring fra de fleste distanser – men er selv mest aktiv på maraton og ultra nå, forteller Marcus. 

Andreas har også vært 1-til-1 trener for mange andre løpere.

– Han har blant annet utarbeidet strukturerte treningsprogram basert på «kundens» mål og ambisjoner. Treningsprogrammene som medlemmene følger på Løpetrening.no baserer seg i stor grad på de samme prinsippene. De har vist seg å fungere meget bra og en rekke løpere har fått et løft ved å bruke Andreas som trener, sier Marcus.

Ønsker å dele egne erfaringer

I følge initiativtakerne er Løpetrening.no på mange måter en forlengelse av det Andreas har gjort i mange år, men nå tilgjengelig for alle som ønsker å trene strukturert – samtidig som de får online oppfølging.  

Litt naivt sagt ønsker vi å lære bort det vi selv har erfart gjennom mange år, og ikke minst den visdommen vi har tatt til oss fra andre løpere og mentorer.  Veldig mange tenker at løping er enkelt, og det er det jo for så vidt, men det er ikke nødvendigvis sånn at med et par joggesko på føttene så vet du hvordan du skal trene riktig.  Sammenlikn det gjerne med tennis.  Selv om du får en tennisracket i hånda, så er det neppe slik at du kan gå ut på tennisbanen og serve prikkfritt, slice en forehand eller banke en backhand ned langs linjen.  Fremgang kommer med trening, og da er vi opptatt av treningen må være riktig, erfaringsbasert og faglig forankret.  Det finnes heller ingen trylleformel.  Gode treningsvaner over tid gir etter hvert mestringsfølelse. Vi ønsker at våre medlemmer skal oppleve mestringsfølelse over tid, uansett alder, kjønn, tidligere treningsbakgrunn eller tid på året, sier Andreas

Treningsprogram for alle

– Vi har programmer for de som er helt utrente – opp til supermosjonisten.  Våre treningsprogrammer er like mye for de som ønsker å trene for treningsgledens del – som for de som skal nå et spesielt mål på et spesifikt løp. Grunnprinsippet er at medlemmene forhåpentligvis melder seg på et treningsprogram den dagen de innser at de kan bli bedre, få fremgang og oppleve mestring sammen med en online PT og et strukturert treningsprogram – fremfor å skulle klare alt alene, sier Andreas og legger til at vi mennesker bli ofte bedre ved å bruke hverandres styrker. 

– Løpetrening.no har sin styrke i å bistå andre som løper, og sammen blir vi bedre, sier han. 

Han råder imdlertid alle til å starte treningen i god tid om de skal nå helt spesifikke løpsmål.

– Likevel gjør vi ukentlige justeringer på individuelt nivå for medlemmene. Hvis de f.eks. er midt i et treningsprogram eller en treningsperiode – men også skal delta i et løp – så legger den Personlige Treneren opp en justert treningsplan som medlemmet gjerne følger i 1-2 uker i forkant av løpet, før man fortsetter på treningsprogrammer der man slapp før løpet, sier han.   

Kondis som naturlig samarbeidspartner

Andreas og Marcus tenker at Kondis er en av de mest naturlige samarbeidspartnerne i den fasen Løpetrening.no er nå.

– Kondis er en foregangsorganisasjon innen løping i Norge. I tillegg kjenner vi oss veldig igjen i det samme verdisettet.  Vi ser frem til å gjøre mye spennende sammen med Kondis i framtida, sier Marcus.  

Se alle Kondis sine medlemsfordeler her.