Årets Nydalten var den 65. i rekken, løpet har vært arrangert uavbrutt siden 1947. Nydalens Skiklub, som i år fyller 125 år  stod som vanlig som arrangør. Årets løp var lagt til området rundt Sognsvann med variert terreng, skråli, tett skoag og stifylt nærterreng. Løpet var også KM for Akershus og Oslo O-krets.

I seniorklassene stilte ikke mindre enn 5 VM deltagere til start,fordelt på 4 i herre og 1 i dame klassen. Dameklassen ble vunnet av Betty Ann Bjerkreim Nilsen, Lillehammer OK med over 4 min margin til  Kine Gulliksen, Bækkelagets SK. (Samtidig benyttet Betty Anns lillesøster, Inger Liv anledningen til å vinne Nordmarkstraveren, som hadde mål noen hundre meter unna)

I herreklassen vant fjorårets VM vinner på mellomdistansen, Carl Waaler Kaas, Bækkelagets SK med et snaut min margin til Gaute Hallan Steiwer, Lillomarka OL.