Pressemelding 
 

Norsk Motbakkecup starter i Gloppen søndag

Grunna Covid 19 har Norges Friidrettsforbund og motbakkeløpsutvalet lenge vore usikre på om også årets Norsk Motbakkecup måtte avlysast slik fjorårets cup måtte. Med dei seinaste lettingar i restriksjonar frå myndighetene er det no bestemt at årets Norsk Motbakkecup blir arrangert.

Fyrste løpet går alt av stabelen fyrstkomande søndag. NC-løpa,som dannar grunnlag for uttak til VM i Thailand fra 11. til 14. november blir arrangert slik:

1) Svinestranda Opp i Gloppen søndag 20. juni. Påmeldingsfrist tirsdag 15. juni.
2) Kvasshovden Opp i Ulvik den 17. juli.
3) Folgefonna Opp i Sunndal den 7. august.
4) NM i Førde den 28. august.
5) Rosendal NutenOpp den 5. september. Se også fjellstreif.no
 

Norge vil delta i motbakke-VM i Thailand

Etter at forbundets internasjonale satsings-arrangement i 2021, EM i motbakke den 3. juli i Cinfaes i Portugal, vart avlyst grunna Covid-19, så har Norges Friidrettsforbund og motbakkeløpsutvalet bestemt at dei vil satsa på å senda utøvarar til VM i motbakkeløping i Chiang Mai i Thailand fra 11. til 14. november.

Uttak til meisterskapet vil vera resultat frå tidlegare internasjonale meisterskap og resultat oppnådd i årets Norsk Motbakkecup (NC). 

Fyrste løpet i årets Norsk Motbakkecup er forøvrig Svinestranda Opp i Gloppen søndag 20. juni.
Deretter går det slag i slag med Kvasshovden Opp i Ulvik den 17. juli, Folgefonna Opp i Sunndal den 7. august, NM i Førde den 28. august og Rosendal NutenOpp den 5. september.

Norge satsar på å stilla med inntil ti utøvarar i Thailand. Lengre reise og opphald gjev også betydlege auka kostnader som friidrettsforbundet vil prøva å dekka inn, men dei som blir uttekne må likevel kanskje rekna med å betala ein viss eigenandel.
 

Kondis trenger din støtte
Bli medlem eller støtt oss med en gave hvis du ønsker at Kondis skal fortsette å spre treningsglede, skrive reportasjer, lage terminlister, kontrollmåle løyper, føre statistikker osv. På grunn av koronakrisen har store deler av annonseinntektene våre falt bort, og vi er i enda større grad avhengig av medlemskap og støtte fra våre lesere.

Bli medlem og få mange medlemsfordeler!

Gi en gave:
Vårt kontonummer er: 1503.35.18541
Vipps: 125957