Suunto, som er kjent for friluftslivs- og idrettsutstyr av høy kvalitet, lanserer nå sin nye Suunto Vertical sportsklokke. Klokken har et stort display med avanserte navigasjons- og kartfunksjoner. I tillegg, påstår Suunto i en pressemelding, skal klokka ha den beste batterikapasiteten på markedet. Klokka kan dessuten lades opp med sollys.

– Suunto Vertical er for mennesker som holder seg aktive og som stadig er ute etter å tøye sine egne grenser. Klokkens design og størrelse gjør den solid, og terrengkartene fungerer i frakoblet modus over hele verden, slik at brukeren har all nødvendig informasjon, sier Petri Lehtovirta som er Product Manager i Suunto.

Suunto Vertical-klokken finnes i åtte forskjellige versjoner, hvorav fire av rustfritt stål (pris kr. 6590,-) og de øvrige fire av titan (pris kr. 8790,-). Titanklokkene kan lades opp ved hjelp av sollys. 

Suunto+Vertical_collection.jpg
Suunto Vertical-klokken finnes i åtte forskjellige versjoner, hvorav fire av rustfritt stål og de øvrige fire av titan.

Banebrytende funksjoner og høykvalitets materialer

Suunto Vertical-klokkens mange funksjoner og slitesterke design skal passe utmerket for eventyrlystne friluftsmennesker, men den egner seg også for fitnessentusiasten, skriver Suunto i sin pressemelding. De nye, detaljerte offline-kartene skal gi Suunto-applikasjonen enda en avansert navigasjonsfunksjon. Brukeren kan benytte kartene og navigasjonen kostnadsfritt over hele verden. Termiske kart, 3D-kart og beskrivelse av veiflate skal gjøre det enkelt å finne og planlegge ruter i Suunto-applikasjonen. Deretter kan den planlagte ruten synkroniseres med klokken.

Suunto-iPhone-14-Pro-Heatmap-Plus-Vertical-Titanium-Solar-Canyon.jpg
Termiske kart (heatmap), 3D-kart og beskrivelse av veiflate skal gjøre det enkelt å finne og planlegge ruter i Suunto-applikasjonen. 

Batteriet på den nye titanklokken med solopplading skal, i følge produsenten, vare i 85 timer. Batteriet i klokken av rustfritt stål skal vare i 60 timer. Ønsker man at batteriet skal vare enda lenger, kan man bruke Tour-modus, som gir 500 timers kontinuerlig registrering av data ved trening. En klokke i Tour-modus vil vare i opptil 60 dager ved daglig bruk, uten behov for lading. Titanversjonen varer i inntil et år.

SuuntoVertical_TitaniumSolarSand-front-Solar.jpg
Titanversjonen av Suunto Vertical kan lades opp ved hjelp av sollys. Denne skal gi minst 30 prosent mer energi på dager med sol.

SuuntoVertical_TitaniumSolarBlack-rear.jpg
Titan-versjonen av Suunto Vertical veier 74 gram, mens stål-versjonen veier 86 gram.

Suunto-applikasjonen, sammen med tjenestene fra en lang rekke samarbeidspartnere, skal gi avanserte treningsverktøy og mange valgmuligheter for å tilpasse Suunto Vertical-klokken etter egne behov. Suuntos nye Training zone-funksjon skal gi presis angivelse av treningsmengde, fremgang og restitusjon, samt tilgang til soveanalyser og tips fra en AI-basert Suunto-trener. Gjennom ulike tjenester fra samarbeidspartnere, bl.a. Strava, Training Peaks og Komoot, skal brukerne kunne bli en del av et felles miljø og motiveres til å delta i konkurranser og spennende begivenheter.

SuuntoVertical_BlackRuby-front_tilt-exercise-skitouring-mountain.jpg
Suunto Vertical-klokken har 97 forskjellige sportsmoduser, samt muligheten til å opprette persontilpassede moduser.

Tekniske opplysninger

  • Batterikapasiteten på titanklokken er opptil 85 timer, og klokken i rustfritt stål har en batteritid på opptil 60 timer. 
  • Den solbaserte ladefunksjonen på titanklokken skal gi minst 30 prosent mer energi på dager med sol.
  • Flere navigasjons- og kartfunksjoner.
  • Vekt: titan 74 gram. Stål 86 gram.
  • Display: safirglass, 1,4”.
  • Registrering av daglig aktivitet: f.eks. skritt, puls, søvn, kalorier, stress.
  • Klokken er vanntett på opptil 100 meters dyp.
  • 97 forskjellige sportsmoduser, samt muligheten til å opprette persontilpassede moduser.
  • Suunto Vertical kan tilkobles opptil fem satellittsystemer (GPS, GLONASS, GALILEO, BEIDOU, QZSS) og inntil 32 individuelle satellitter på samme tid.

Suunto Vertical kan nå forhåndsbestilles. Klokken er til salgs i Suuntos nettbutikk og i fysiske butikker fra og med 16. mai.

Mer info finner du her.

Suunto+Vertical_highlights.jpg