Den 6. juli 2019 arrangeres det første Kragerø Kajakkløp. Initiativtaker Jan Holte har store ambisjoner for dette kajakkløpet. Sammen med friidrettsgruppa i Kragerø har han mål om å skape Norges største kajakkløp innen et par år. 
– Kragerø har en fantastisk skjærgård, og vi mener vi har laget en flott løypetrasê som viser det beste av den indre skjærgården i Kragerø, uttaler Jan Holte.

Massemønstring
Arrangøren håper dette skal bli en massemønstring innen kajakksporten.
– Dette skal være et arrangement hvor toppen møter bredden. Vi ønsker også å skape en sosial ramme i Kragerø sentrum etter løpet, sier en engasjert Jan Holte. 

Og det mangler ikke på ambisjoner. Initiativtaker Jan Holte uttaler entusiastisk at målet er å arrangere Norges største kajakkløp. Løpet skal gå fra Blindtarmen i Kragerø og rundt Gunnarsholmen. Deretter nordover og rundt Kirkeholmene, rundt Øya og tilbake til Blindtarmen. Løpet er på 9 km.
– Dette er en distanse som bør passe alle. Vi har allerede skaffet flotte premier; blant annet blir det trukket ut en surfski på startnummeret. Det blir også pengepremier til vinnere samt de som setter løyperekord, tilføyer Jan Holte.

kragero-kajakklop-loypekart.jpg
Løypekart for Kragerø Kajakkløp. 

Treningsløp til lørdag
Allerede 25. august skal det arrangeres testløp i den samme løypa som løpet skal gå neste sommer.
– Det er viktig for oss å få en gjennomkjøring av løypa. Da vil vi også få en registrert løyperekord som vi håper det blir kamp om å ta neste sommer, sier Jan Holte. 

På treningsløpet blir det både tidtaking og en klasse for de som vil delta uten tid. Det legges også opp til en sosial ramme for de som vil padle sammen gjennom løypa. Vi kan love en flott opplevelse for de som vil delta på treningsløpet til Kragerø Kajakkløp. Det vil bli trukket ut flotte premier blant deltagerne. Vi deler også ut premier til beste mann og kvinne på treningsløpet, avslutter Jan Holte.

De som ønsker å delta kan kontakte arrangøren direkte ved Jan Holte på mobil 4816 6430.

kajakk2-web.jpgSkjærgården utenfor Kragerø er et velgenet sted for å bruke kajakk. (Foto: Jan Holte)