Selv om vi bor i et land med kalde vintre og mye snø og is på veiene, har det likevel vært overraskende få lange løp i Norge vinterstid. Det ser nå ut til å være en tendens til at flere vil arrangere vinterløp, i alle fall rundt jul og nyttår.

I år arrangeres det maratonløp på Fornebu 22. desember, Bærum-Ski 27. desember, Leknes i Lofoten 27. desember, Tjøme 28. desember og Ålesund 29. desember. Det er også terminfestet 9 maratonløp i januar-mars. 


Bildet kan inneholde: snø, himmel, utendørs og natur

Skjærgårdsmaraton 28. desember

Siste tilskudd til julemaratonene er "Skjærgårdsmaraton" på Tjøme. Lørdag 28. desember inviteres løpere fra Færder, Tønsberg og omegn til maraton, halvmaraton, 10 kilometer og 5 kilometer fra Verdens Ende.

- På denne tiden er det også mye folk på hyttene i området, så vi håper mange av disse også benyytter anledningen til å løpe av seg noen julekalorier, sier løpsleder Frode Vittesø.

Løypene er 5 km med vending etter 2,5 km, 10 km med vending etter 5 km og halvmaraton med vending etter 10.5 km ( som løpes to ganger for de som skal delta på maraton). Alle løypene ble målt 23. november av Kondis' løypemåler Vidar Dvergedal.

sykkelrep_montasje.jpg
Vidar Dvergedal punkterte spesialsykkelen, men sammen med Frode Vittersø fikk han byttet slange og kontrollmåling ble gjennomført. (Foto: Frode Vittersø)

Påmeldingen er åpnet, og der er én klasse (Åpen klasse) på hver av de fire distansene i tillegg til klasse uten tid på 5 km. 

Med start kl 11:00 for maraton vil nok noen løpere komme i mål etter mørkets frembrudd (solnedgang 15:36), men løypa følger opplyste gang- og turveier. Det er krav om refeksvest 

– Så langt har interessen vært stor. Vi har også fått henvendelser helt fra Bergen fra folk som har lyst til å delta, så dette har jeg troen på, sier Vittersø.

På startlista finner vi blant annet Simen Holvik fra GTI Stavanger, mannen som i begynnelsen av november løp imponerende 253,140 km på et 24-timersløp i England - og nå er tatt ut på neste års EM-lag. Vi finner også altmuligløper Jan Billy Aas fra Kråkstad IL (Ski), kanskje Norges mest konkurranseglade mann, han stiller på både 5 km og 10 km.

Skjærgårdsmaraton på facebook

Medalje-pototypen.jpg
Prototyp av årets medalje.