Nyttårstrimmen Porsgrunn - Skien (10km) har vært kontrollmålt tidligere, men er nå kontrollmålt på nytt av Kondis løypemåler Vidar Dvergedal. Dette er ei rask løype der fjorårsvinnerne Hans Kristian Fløystad (29.56) og Marianne Roe (35.38) satte både nye løyperekorder og personlige rekorder

Nyttårstrimmen er et løp som arrangeres mellom Skien og Porsgrunn på nyttårsaften 31. desember hvert år. Nyttårsløpet mellom de to byene i Grenland var en gang et av de største trimløpene i landet med flere tusen deltakere og i 1994 ble det satt rekord med 2500 påmeldte. De siste årene har det vært ca 1000 deltagere, i fjor var tallet 992.

Løpet som arrangeres på ettermiddagen nyttårsaften hvert år blir arrangert av Herkules IF og Gjerpen IL
Løpet er nå på nøyaktig 10 kilometer langt og går fra Porsgrunn vest (Porselensfabrikken) til Skien sentrum (handelstorget).

Omtale fra fjorårets løp: Fløystad og Roe smelte til med rekorder i Nyttårstrimmen

Løpets hjemmeside

Løpets facebookside


Med den siste målingen finner du nå:

  • 198 løp med:blant annet:
  • 47 maraton
  • 75 halvmaraton
  • 95 10 km-løp
  • 75 5 km-løp
     

Kondis gir deg oversikten over alle de 198 kontrollmålte løpene

Kontrollmåling av løyper i Norge er det Kondis som står for og de danner grunnlaget for all statistikk i løyper utenfor bane i Norge.

Alt dette arbeidet gjør Kondis gratis, men det gjør seg ikke sjøl og vi er derfor svært avhengig av en så stor medlemsmasse som mulig. Akkurat som Olav Engen skriver om i artikkelen:  Kondis.no er i realiteteten en kjempestor dugnad

Så setter du pris på de kontrollmålte løypene i Norge: BLI MEDLEM!
 

 

Mariann_Roe.jpgDet var ikke mye som minnet om vinter under fjorårets våte nyttårstrim mellom Skien og Porsgrunn. Mildt vær ga imidlertid gode løpsforhold, og her ser vi Marianne Roe fullføre løpet på tiden 35:38 som var ny 10-km pers og løyperekord (arrangørfoto).