- Det var morsomt å få være med her, det hadde jeg ikke ventet, sa en fornøyd Olea Villa Furre etter at hun løp inn til 9. plass og sikret 3 poeng til Norge i lagkonkurransen.

Hun hadde svakest pers av deltagerne på 3000 meter hinder, og ingen forventet annet enn at hun skulle ende sist. Hun kunne ikke gjøre noe med de beste løperne, men bak i feltet løp hun innpå den slovaiske løperen på 9. plass som hun passerte etter siste hinderpassering. Dermed ble det to poeng mer enn forventet - og ny pers på 11:04:28.

Det vil si, det står i listene for Lag-EM at hun har pers på 11.19-tallet, men da hun ble gratulert med ny pers på NRK TV minnet hun om at hun hadde løpt på 11:04 også tidligere. Når vi sjekker ser vi at 26-åringen, som representerer Selsbak IL løp på 11:04:21 i Kruskastevnet 21. mai, altså samme tid som i Lag-EM.

Olea ble liggende alene på 10. plass det meste av løpet.  (Foto: Arne Dag Myking)

Olea løp en bra sisterunde og tok igjen den slovakiske løperen etter siste hinder.  (Foto: Arne Dag Myking)

- Jeg syntes jeg fikk til hinderpasseringene bra, sa Olea etter løpet. Det la vi også merke til, så med litt mer fart kan det bli veldig gode tider på den spenstige trønderjenta.

3000 hinder ble vunnet av den ungarske favoritten, Viktória Wagner-Gyürkes, som rykket fra de fire konkurrentene som fortsatt hang med 300 meter før mål, og vant i suveren stil.

Samlet felt på første runde. (Foto: Arne Dag Myking)

Tidlig dannet det seg en tetgruppe med åtte løpere. (Foto: Arne Dag Myking)

Fortsatt fem løpere i tetpulja etter 2200 meter. Men på slutten var den ungarske favoritten suveren.  (Foto: Arne Dag Myking)