Heming Leira (57) har vært medlem av Kondis siden 1983 og startet i 1998 opp kondis.no. Før det har han jobbet 23 år i Postverket. Leira er initiativtaker til Sognsvann Rundt Medsols, Motbakkeløpene i Maridalsalpene og Øyakarusellen. Som løper har han notert resultater på alt fra 100 m til maraton hvor bestetiden er 2.34.24

 
Vignett-kondiskommentaren.jpg
Å perse eller ikke perse er ikke alltid spørsmålet
I min kommentar 23.august spurte jeg om: Oslo Maratons nye løype var rask nok til å perse? Det var nemlig flere som var misfornøyd med den nye løypa  som løypesjef Tim Bennett hadde kalt for "Retro-løypa" ettersom den beveget seg bortover mot der den gamle Oslo Maraton-løypa gikk i gamle dager. De som "klagde" snakket om at løypa var veldig tung og umulig å perse i.

Jeg pekte i min kommentar på at den gamle løypa som bl.a. ble brukt til VM i halvmaraton i 1994 hadde et ennå høyere topp-punkt, nemlig toppen av Voldsløkka. Allikevel presterte de norske jentene den beste laginnsatsen noensinne ved å ta sølvmedaljen i lagkonkurransen.


Praktfullt sommersol rammet inn maratonløpet
Noe som løypesjefen neppe kan ta æren for, var at det igjen ble herlig sommervær (i hvert fall i sola, og den var det mye av under maratonløpet) . Dette hjalp selvfølgelig på opplevelsen, men da Kondis gikk ut og spurte deltakerne om hva de syntes om den nye løypa, var vi ganske spente. Været kan være aldri så fint, løperkroppen skal gjennom 42 (eller 21) km uansett. 

Hvor godt likte du løypa?
Vi hadde to spørsmål, det ene var hva de syntes om maratonløypa (og halvmaraton) og man kunne gi karakter fra 6 til 1 med 6 som det beste. For øyeblikket har vi nok fått inn de fleste svarene, og arrangøren og løypesjefen har all grunn til å være fornøyd. To av tre har gitt karakterene 5 og 6. Tar vi med karakteren 4 er det hele 82% som likte løypa godt eller svært godt. 

Hvilken løype likte du best 2017 eller 2016?
Det andre spørsmålet gikk til de som hadde løpt halvmaraton eller maraton i fjor og i år og dermed kunne sammenligne løypene. Igjen svarer deltakerne et klart ja til den nye løypa. 73.68% foretrekker årets løype, det er så godt som tre av fire.

Kommentarer til arrangøren
I tillegg til de to spørsmålene hadde deltakerne en mulighet til å gi arrangøren ros/ris i et kommentarfelt. Det var åpent om man ville svare eller ikke, og det var positivt at de fleste faktisk ga en kommentar! Det kom både ros og ris. 

En kommentar forteller det mange skriver:  "Tøffere, men artigere løype i 2017."  Mange kommenterte også andre forhold ved arrangementet.

Noen hadde konkrete forslag, som denne kommentaren: "Ønske for 2018: musikkinnslag kor/orkester på St. Hanshaugens høyeste punkt. Mye flott musikk som kan passe inn. Jeg foreslår "Jannickes Svake menneske"

Arrangøren får mange tips til neste års arrangement når de  får overrakt kommentarene (annonymt) fra Kondis når undersøkelsen avsluttes mandag.