Årets utgave av Blodslitet ble et av det våteste og tøffeste på mange år, med svært våt terreng og mye regn underveis levde løpet opp til sitt navn, som et blodslit.

Det var noe reduserte felt i begge eliteklassene for seniorer, men i herreklassen var det likevel spenning helt frem til målstreken. På slutten var det tre løpere som fulgte hverandre tett: Årets stafettverdensmester Emil Svensk, Stora Tuna, Jon Aukrust Osmoen, Nydalen og Yngve Skogstad, Frol. Inn mot siste post måtte Skogstad slippe og Svensk fikke noen mesters luke til Osmoen: Dermed troddde de fleste at dette var avgjort, men Osmoen ga ikke opp og nærmet seg meter for meter og 10 meter før målstreken slet han seg forbi og vant løpet. Emil Svensk fikk med seg  Ragnar Weums Ærespris.

I damenklassen ble det en klar seier til Anne Margrethe Hausken Nordberg, Nydalen, med en margin på 6,37 min til Ida Marie Næss Bjørgul, Halden og 11,37 min til Catherine Taylor, OK Södertörn. Anne Margrethe Hausken Nordberg løp med dette inn til sin 8. seier i Blodslitet og vant også Ragnar Weums Ærespris, som beste kvinne gjennom de tre siste årenes Blodslitet.

I juniorklassene ble det seier til Oda Scheele, Nydalen i D17-18, Erika Källvik-Leufvén, Åmåls OK i D19-20, Cornelius Bjørk, Sandefjord OK i H17-18 og Elias Jonsson, Nydalen i H19-20.