Når arrangementet har «vinter» i navnet kan man ikke godt holde på langt ut i april, og løpet den 9. april var da også sesongens siste. Og det siste løpet er da også det som har de beste forholdene for løping siden det pleier å være isfritt på denne tiden og løperne får utfolde seg i dagslys.

Nå er sesongen slutt for Bergens mest populære løpskarusell, men det er også nå løpssesongen starter for alvor med gateløp og alle andre slags arrangement. Og det er ikke så lenge til Gneists Sommerkarusell heller.

1P1A9925.jpgStartskuddet for 1. pulje 5 km har akkurat gått.

På avslutningsløpet var det som vanlig Marius Sørli som kom først i mål på 5 km. Han har faktisk vunnet samtlige løp i denne Vinterkarusellen. Denne gangen var det på hans beste tid 16:17. Ikke så langt bak kom to løpere fra Lovstafetten, jusstudentenes lag i Bergen, som har som viktigste motivasjon å slå Oslo-laget i samme faget i en stafett mellom de to byene. Ine Bakken fra Lovstafetten vant 5 km for kvinnene, så det bør jo love godt for bergenslaget i årets stafett. Hun vant forøvrig også årets Winterrun i Bergen.

På 10 km var det Erlend Jensen som vant. Han pleier gjerne å gjøre det når han deltar her, noe han har gjort tre ganger i årets karusell. På andreplass fikk vi denne gangen Gular-løperen Tomas Windheim, kun to sekunder etter Erlend Jensen. Disse lå likt hele veien og byttet på å dra løpet.

Kvinnenes 10 km ble vunnet av Mari Oppegård, et nytt navn i Vinterkarusellens vinneroversikt, foran Cecilie Hagen.

Resultatliste Vinterkarusellen løp 8

Premiepallen for 5 km. Også denne gangen var det Marius Sørli som vant, med to løpere fra Lovstafetten på de neste plassene: Johannes Teigland og Markus Loftås.

10 1255 Ingolf Gald RÅDAL M40-44 00:19:37 2

Det er alltid en veldig god stemning i målområdet til Vinterkarusellen, her er alle løperne full av endorfiner, adrenalin, melkesyre og ikke minst godt humør. Og man kan endeling få hvilt beina. Det gjelder også Anne Grete Andreassen, Kristin Rakstang, Hilde Anette Lysne Mathisen, Sunniva Folkvord og Kjell-Morten B. Thorsen.

Premiepallen kvinner 5 km: Tine Alfstad Olsen, Ine Bakken, Inger-Marie S. Lie.

10 777 Ingrid Næss Johansen Gneist K20-34 00:23:07 7

Premiepallen kvinner 10 km: Cecilie Hagen, Mari Oppegård. Her mangler Anna Tresselt som tok bronsemedaljen.

10 692 Mari Møen Nygaard Fana IL / Fanaposten K35-39 00:47:35 2

God stemning også på Linda Sæterlid, Ragnhild Sæterlid og Ina Aas.

Stian Morchmann og Arne Voll. de prøvde seg denne gangen på 10 km for første gang.

Premiepallbilde for 10 km herrer: Tomas Windheim, Erlend Jensen, Geir Edvard Geitle.

Vilma Serine Teigland, Bård Teigland, Karna Elida Teigland,

Her er to representanter for arrengøren Gneist: Maike Verhofstad og Torstein Erichsen.

Beate Vinkler Rasmussen er an av de ivrige deltakerne i Vinterkarusellen, ofte høyt oppe på resultatlisten. Denne gangen var hun bare 3 sekunder unna tredjeplassen i 5 km-løypen.

5 km-løpere på vei ut.

Fyldig felt på 5 km

Gular på plass, både på startstreken og for å promotere Fløyen Opp og Bergens Råeste