- Ein månad før årets La Sportiva Skåla Opp i Loen i Stryn kommune er dei beste nasjonale og ein del topp internasjonale motbakkeløparar påmeldt. Det er framleis mogleg å melde seg på motbakkefesten både i konkurranse og trimklasse, sier Erik Brendefur som blant annet er leder for La Sportiva Skåla Opp og Loen Active.

- Blant kvinnene nevner vi Annie Bersagel (USA), Eli Anne Dvergsdal, Karoline Holsen Kyte og May Britt Buer, og blant herrane løyperekordhaldar og 6 x europameistar Ahmet Arslan (Tyrkia) verdsmeister Stian Angermund-Vik, europameistar Johan Bugge, Stian Øvergaard Aarvik, årets NM-vinnar Torstein Tengsareid, Øyvind Heiberg Sundby, Andrew Douglas (GBR), Torbjørn Thorsen Ludvigsen og langrennsløparane Kristen Skjeldal og Jens Arne Svartedal. Her blir det kniving om sigeren, sier Brendefur.

Karoline_Holsen_Kyte_Skåla_Opp_2017._FotoChristian_Prestegård.jpg
​Karoline Holsen Kyte vann Skåla Opp i 2017 på den nest raskaste tida av ei norsk kvinne 1:22:38. Verds- og Europameistar Anita Håkenstad Evertsen har damerekorden på 1:20:06 frå 2008. (Foto: Christian Prestegaard)

Løpets hjemmeside
Facebook
PÅMELDING

Pr 18. juli er det 483 påmeldte i konkurransklassene og l02 i trimklassen, men trimmerne bruker jo å melde seg på sent. I fjor var det 604 aktive og 455 trimmere som fullførte.

Kondis.no: Skåla 1848 meter rett opp - samleside
2018: Michelle Maier og Stian Øvregaard Aarvik vant forkortet Skåla Opp
2017: Karoline Holsen Kyte og Stian Angermund-Vik vant Skåla Opp​

Skåla er regnet som Norges høyeste fjelltopp som har foten i sjøen, og målgang på motbakkeløpet er ved Skålatårnet 1848 moh. Starten er 29 moh og det løpes på skogsveg, skogssti, fjellsti, steintrapper og fjellunderlag. 13 løpere har fullført alle de 17 tidligere Skåla opp, se resultatsiden.

To av de tre siste årene har målgangen blitt flyttet ned til Skålavatnet, i 2016 på grunn av uvær og snø, i fjor på grunn av ekstrem vind i høyden. Alle de andre årene har målgang vært på toppen med 1935 fullførende i 2014 som mest. 


k-en til bruk paa kvalitetslop.jpgLa Sportiva ​Skåla Opp er et Kondis kvalitetsløp.
Les mer om kvalitetsløp HER

IMG_4224.JPG
Målgang ved Skålatårnet. (Foto: Christuian Prestegaard)