Motbakkeløpet Brandbukampen Opp ble arrangert lørdag formiddag. Løpet starter på Brandbu torg, og går først 300 mneter på asfalt før den går inn på gangveien Eggelinna. Der venter 1100 meter med ganske god stigning opp Brandbukampen.

Løyperekorden er fra 2014 og innehas av årets vinner Per Christian Torgersrud. Den lyder 24.50,8.

Torgersrud til topps igjen

Per-Christian Lysaker Torgersrud har altså løyperekorden fra 2014, og i år vant han igjen. Denne gangen på tiden 26.15. Torgersrud løper forøvrig i klasse 40-49 år. Og seiersmargin var betydelig. Simen Smidesang fra LIF Fåberg fulgte på andreplass, 1.27 bak vinneren. Smidesang løp på 27.42. På tredjeplass kom BJarte Bertnæs fra lokalklubben Brandbu IF. Han løp på 28.10.

Karoline Næss best av kvinnene

Bjerke-løperen Karoline Næss var raskest av damene opp til toppen. Hun har stått på toppen av resultatlistene mange ganger, og er meget habil også på langrennski. I februar vant hun Musialonga på Bygdøy. Hun har også mange seire i ABIK-karusellen. I dag vant hun Brandbukampen Opp på 34.09, og var dermed 2.17 foran neste kvinne.

På andreplass fulgte Hanna Jensen fra Holeværingen. Hun tok klasseseieren i klasse 18-19 år, med tiden 36.26. Klasseseier ble det også på Lise Hval-Thomsen, som løp på 37.21 og dermed vant klasse 40-49 år.