Bildet: Sindre Buraas spurter forbi Chris Warburton og sikrer 2. plass i eliteløpet (foto: Bjørn Hytjanstorp).

Eliteløpet på Jessheim var lagt inn i UKI-karusellens 4. løp. Det var fire eliteheat med til sammen 58 deltagere, tre heat for herrene og ett kvinneheat. Arrangøren stilte med sterke harer i form av Thomas Roth og Håvard Hildeskor i A-heatet, Andreas Roth i B-heatet og Sverre Blom Breivik i C-heatet. Veronica Undseth fra Grenlandsklubben Herkules var hare i kvinnenes heat.

Elias Ottosen har freidig lagt seg på hjul med harene, klubbkameratene Håvard Hildeskor og Thomas Roth (foto: Bjørn Hytjanstorp).

Sterke tider i herreklassen
Halvannet sekund skilte de fem første herrene der Awet Kibrab Nftalem vant med 51 hundredelers margin til Sindre Buraas som spurtslo Chris Warburton med fire hundredeler. Deretter fulgte Vegard Ølstad og Thijs Nijhuis. På sjetteplass kom Ull/Kisas junior Eklias Ottosen som satte en fin pers med 3:46:62, bare to uker etter at han forbedret 800-meterpersen kraftig i et stevne i Tønsberg (1:48:32).

I starten av den fjerde runden er det Thomas Roth som drar foran Chris Warburton og Awet Kibrab Nftalem (foto: Bjørn Hytjanstorp).

Sindre på underdistanse
Det er bare tre 1500-meterspesialister av de norske som har løpt raskere enn Sindres underdistanse på Jessheim friidrettsstadion; brødrene Henrik (3:33:95) og Filip (3:38:76) Ingebretsen i tillegg til Vegard Ølstad som har klart 3:43:47 tidligere i år. Sindres 3:43:65 er årsbeste på distansen med nesten 3 sekunder. I pinsen løper han enda kortere, 800 meter i Florø, som oppkjøring til 5000 meter under Bislett Games.

Karoline P Finne beste norske i kvinneklassen
Karoline P Finne var klart raskest av de norske kvinnene med 2. plass på toden 4:29:89, 1:13 etter den svenske vinneren Linn Söderholm. Det var ikke like sterkt felt blant kvinenen som i herreklassen, men det kan det kanskje bli en endring på neste år.

Gularløperen Karoline P Finne ligger her på tredjeplass etter Veronica Undseth og Mathilde Myhrvold. Den svenske vinneren Linn Söderholm følgerpå fjerde plass (foto: Bjørn Hytjanstorp).

Se flere bilder fra eliteløpet lenger ned.

Tider fra 1500 meter eliteheat:

UKI-karusellens 4. løp
Det var totalt 197 deltagere i UKI-karusellen som ble arrangert i forkant av eliteløpene. Arrangørklubbens løpere vant både kvinne- og herreklassen ved Malene Fjellestad og Kristian Monsen.

Rune Nilsen vant M45-49 i UKI-karusellen på 4. plass totalt (foto: Bjørn Hytjanstorp).

Alle resultater i UKI-karusellen

De raskeste:

Samleside for løp på Romerike 2014
Her finner du link til innbydelse, resultater og reportasjer for løpene på Romerike i 2014
Tidligere samlesider:
2013 2012 2011 2010 2009 2008 2007 2006 2005

Flere bilder fra Jessheim

ALLE FOTO: BJØRN HYTJANSTORP

Kvinnenes eliteheat nærmer seg en avgjørelse. Kampen står mellom Linn Söderholm og Karoline P Finne, en duell den svenske jenta vinner med et drøyt sekunds margin.

Fra starten i herrenes A-eliteheat.

Andreas "hare" Roth trekker Elite-B-heatet.

Senay Fissehatsion fra IK Tjalve vinner heatet 1:31 foran Bjørnar Lillefosse fra IL Gular.

Sverre Blom Breivik trekker opp farten i C-heatet med Tor Alfred Bredesen og Haagen Urseth på hjul.

Snøggløper Bredesen slår Ren/Eng-løper Urseth med 9 hundredeler.

Tidtagerne er klare til å ta i mot løpere i UKI-karusellen til mål.

Tone Merete Fjeld fra Ull/Kisa IL ble nummer to i K45-49.

Unn Haaland i K50-54 vinner spurtoppgjøret mot Line Røen Hansen i K45-49.

Lars Anders Tenold ble nummer to i UKI-karusellens 1500 meter.

Kjell Jonhaugen, rask og elegant superveteran i M70-74 som han vant overlegent på 5:43,1.

Ole Vikerhaug ble nummer to i M55-59.

Den gamle storløperen Ivar Egeberg som ble nummer tre i M60-64 drar her på blant andre 80 Arne Johansen som ble nummer to i M65-69.

Helge Holth, nummer fire i M75-79.

Ottar Moum Larsen og Lars Myhre passerer her Ingvar Halvorsen på vei til 2. og 3. plass i M50-54. For 40-50 år siden (!) var Ingvar en av de beste løperne i distriktet.

Olaf Knai fra Hurdal vant M65-69 og har følge av Arnfinn Pedersen som ble nummer fem i M55-59. Arnfinn holdt følge og spurtet fra Olaf.ned 2,7 sekunder.