Onsdag tok Kondis utsendte en tur på byen. I joggesko og Kondis-lua og Kondis-jakka fløt karen avgårde, ikke i fjorden, men langs fjordkanten på Sørenga. Kvart på seks kom han frem til Skyggesiden Bar, som ligger i noe av det mest opprinnelige Oslo under Akershus. Her hadde han avtalt treff med Linda, og der inne på baren satt hun.

Linda er initiativtaker til Skyggesiden Running Club. For åtte år siden  studerte hun ved Rice University Jones Graduate School of Business i Houston, Texas. Under sitt opphold der ble hun med i Bon Running Club i Houston som er en del av FFP Running Clubs.

FFP Running Clubs er en  non-profit organization med mål om å etablere frivliige løpeklubber som promoterer en kultur med: FITNESS, FUN and PHILANTHROPY

En rekke løperklubber rundt omkring i USA er tilsluttet FFP...og f.o.m. i våres også en i Oslo, Norge (og eneste utenfor USA) nemlig Skyggesiden Running Club. Da hadde Linda endelig fått i gang sin idé om en tilsvarende treningsgruppe i Norge.

17. april i år ble løpeklubben etablert på facebook og dagen etterpå gikk den første løpeturen med SRC. Hver onsdag møtes man litt før seks for å registrere seg for kveldens treningstur og klokka 18:00 løpes det så en fast løype på fem kilometer, som  i hovedsak går langs vannkanten rundt Tjuvholmen og Vippetangen.

Etter løpet er det  samling på Skyggesiden Bar for sosialt samvær. Det er ingen dusjemuligheter, men man kan få satt fra seg en sekk i lokalet. 

Treningsrunden_Skyggesiden_Running_Bar.jpg

Veldedige formål
Noe av grunnidén til FFPklubbene og Skyggesiden er at man ønsker å gi litt penger til et veldedig formål. Dette er dog helt frivillig, og å delta på treningene med Skyggesiden er gratis. 133 er medlem av gruppas side på Facebook.

Foruten treningene på onsdager, hender det at medlemmene inviterer på løpetur i helgene. Klubben har også arrangert tur med danskebåten. Neste år planlegger de å være med på Holmenkollstafetten med minst ett lag.

Skyggesiden Running Club har samarbeid med Intersport, som også sponser klubben. Noe som gjør at når du har deltatt på 10 treninger (derfor registreringen hver gang), får du en t-skjorte.

Du finner Skyggesiden Running Club på Facebook HER.

Skyggesiden_Running_Club_Oslo_IMG_20181205_183904.jpgUtenfor Skyggesiden Running Club onsdag 5. desember 2018.

Rockie_of_the_Year.jpgRookie Club of the Year i 2018!

Les om andre treningsgrupper på kondis.no side om treningsgrupper.
Les også om Kondis treningsgruppene som spretter opp rundt omkring i landet