Selve traséen omtales som terrengløp. Det er vanlig å legge til 15 - 20 min til en gatemaratontid. Det er kjølig ved start på morgenen. Det blir fort passende temperatur som stiger med utfordringene i terrenget og inn til målgang. Der er det 25-30  °C..

Sahara Marathons årlige løp bidrar til å bygge ut sportsskoler og formidler Saharawienes sak etter mer enn 40 år som flyktninger i ørkenen. Sahara Marathon gir et inspirerende internasjonalt løpseventyr siste uke i februar, i Saharawi-flyktningleirene sør-vest i Algerie. Du kan løpe (eller gå!) en full maraton, en halvmaraton, 10 km eller 5km Walk and Celebration.

Løpsledelsen sitter fordelt i Spania, Italia og i flyktningleirene. Med charter fra Madrid er det lagt opp et lærerikt program som beriker din opplevelse under ditt opphold. Deltakerne blir innkvartert i grupper på 5 personer som losjeres inn hos familiene. Samtaler går på engelsk, spansk og italiensk (og arabisk).

start_1240.jpg
Du sikrer deg plass på charterturen fra Madrid ved å registrere deg for Sahara Marathon 2020!

Sahara Marathon har utviklet mange gode prosjekter til humanitær hjelp for Saharawiene. Noe av deltakeravgiften går til familiene for kost og losji.

Fra Sahara Marathon går inntektene hvert år til humanitære prosjekter i de saharawiske flyktningleirene (Tindouf-Algerie). Sahara Marathons prosjekter kan vise til at "fremskritt i ørkensanden” har blitt til idrettsbaner, opplæringsplaner, sportskoler, ungdomsklubber, barnepass, levering av legemidler og skolemateriell på sykehus og skoler.

For Saharawiene er det viktig å få besøk utenfra. Det bekrefter at de blir sett fra resten av verden.. Som oftest har vi deltakere fra 5 verdensdeler og et 20 talls land. 4-500 deltakere fordelt på 4 distanser har vært vanlig de senere årene. 

Så hvis du seriøst vurderer å delta, men ikke har meldt deg på, så kan du gjøre det nå. Saharawi-barna venter på deg!

Saharamarathon_2017_5k_1240x826.jpg

Ukeprogram 2020

Reise: Fra 22. februar til 29. februar

Flytidene:

-Madrid-Tindouf: Lørdag 22. februar klokka (flytiden ca. kl 18:00 er ikke bekreftet for 2020)

-Tindouf-Madrid: Lørdag 29. februar (Ankommer til Madrid kl 22:05 h, ikke bekreftet for 2020).

Visum: Kollektiv, behandlet av organisasjonen på den algeriske ambassaden i Madrid.
Pass: Minimum gyldighet til 3. september 2018.

Pris: 900 euro (fly, buss, overnatting, mat, forsikring, registrering, skjorte, medalje, aktiviteter og solidaritetsprosjekt).

Registreringsfrist: 15. januar, men vi anbefaler å gjøre det i løpet av høsten.

Løp: Maraton, Halvmaraton, 10 km eller 5 km. Løpet går 25. februar.

Feiring: Vest-Saharas Nasjonaldag 27. februar.

Løpstrassé: Start fra El Aaiun leir, målgang i Smara leir (½ maraton start i Auserd leir).
Klimaet er tøft i Sahara, men bedre på vinteren. Kjølig på morgenen og som ganske hett på ettermiddagen.

Overnatting: Med Saharawi familier i grupper på 5 personer.

Ledsagere: De kan reise i sammen med løperne.

Barn: De kan reise uten problemer, etter noen råd fra organisasjonen. Prisen for barn under 16 år er 750 euro.

Bagasje: Maksimalt 15 kilo per reisende.

Aktiviteter: I løpet av hele uken er det en komplett tidsplan for aktiviteter (tur til sanddynene, fotballkamp, ​​kulturbesøk, solidaritetsprosjekt, skoleparadis ...) Feiring av nasjonaldagen den 27. februar.

Solidaritetsprosjekt: I tillegg til samarbeidet med de aktiviteter som utføres av Saharawi departementet for ungdom og sport, starter Sahara Marathon mange prosjekter hvert år for å hjelpe skoler, familier og Saharawi Youth. Alle disse bidragene er beskrevet med total åpenhet.

stavhouse.jpg


Ett av prosjektene som engelske Sandblast har satt ut i livet i leirene er deres Stave House som som går på undervisning i engelsk og musikk etter egen metode. For kort tid siden fikk de bygget et nytt hus til formålet.

Slik gikk det i år: Dobbelt gull til Sverige

Nå er det røfflig 5 mnd til start av Sahara Marathon 2020.

Hjemmeside
Samleside for Sahara Marathon på kondis.no
Påmelding 2020 og spørsmål kan rettes til norwaymarathon@gmail.com