Det var folksomt både på tribune og parkett da Hedmark Friidrettskrets ønsket velkommen til de 14.Bamseleker i Stangehallen. Over 800 registrerte deltagere og store og fyldige felt i de fleste øvelsene. Allerede på første 600m, gutter 10 år slo vi an tonen med en glimrende 3.plass til Håvard Rinde, Gneist. Her kom det en kvartett samlet på oppløpet og det skilte bare drøye sekundet mellom dem i mål.Håvards tid ble 2.10.27.

Jenter 14 år  var neste ut på 600m, og her lot vi oss virkelig imponere av Målfrid Pettersen Lunde fra Os, som fulgte storfavoritt og norges beste Nora Kollerød Wold helt til "døren". Tiden ble sterke 1.44,25, slått bare med 88 hundredeler. Også Ingrid Næss Johansen (Gneist)  løp bra og etter en sterk sluttspurt ble det en fin 4.plass i heatet og 6.plass totalt blant de 19 fullførende jentene med tiden 1.52.56.

I gutter 15år var det stilt store forventinger til våre 2 lokale utøvere og de sviktet ikke. I stort tempo dro Alexander Lie (Gneist) opp farten med Jonas Gjesdal (Varegg) på hjul. Men på slutten ble gullvinner fra UM (800m)  Mathias B. Engevik for sterk og sikret seg seieren på 1.29.25. Jonas fulgte opp med sølv på sterke 1.30.19 og Alexander sikret seg 3.plassen etter en fantastisk sluttspurt på siste 40 meter der tvillingene Blom Brevik ble slått og henvist til 4. og 5.plass. 

I kveldens siste heat, jenter 13år, hadde vi størst forhåpninger til seier. Men her ville fjorårstoer Mari Drabløs (Tyrving) ha et ord med i laget og hadde samtidig sett storesøster Ingvild vinne sin 600m i jenter 15år tidligere på dagen. Det ble et forrykende oppgjør i år igjen mellom Renate og Mari der den ellers så seiersvante Renate måtte se seg slått på målsterken med fattige 4 hundredeler. Totalt fullførte 27 jenter denne klassen. 


Håvard Rinde ytterst til venstre klar til start på 600m, sammen med 8 andre håpefulle gutter 10år.


Målfrid Pettersen Lunde (Os), Ingrid Næss Johansen, Renate Lie, Alexander Lie (alle Gneist) og Jonas Gjesdal (Varegg).
5 sterke utøvere fra Hordaland i Bamselekene.

Ingrid og Målfrid etter endt 600m.

Alexander Lie gav alt i spurten og sikret seg en flott 3.plass.

Seierspallen Jenter 14 år, Målfrid Pettersen Lunde (Os), Nora Kollerød Wold (Fredrikstad) og Emilie Larsen (FIK Orion). 
 

 

Resultater 14.bamseleker