Weldu Negash Gebretsadik møter sterke østafrikanske løpere i Wien Marathon. Sjøl har han pers på 2.09.14, men den ble satt helt tilbake i 2014. Tidligere i vinter prøvde Weldu å ta VM-kravet på 2.11.35 i Sevilla Marathon, men etter en frisk åpning med 1.04.39 halvveis, endte det med sprekk og 2.18.21. Dermed glapp også EM-kravet på 2.14.30. Med et jevnere løp bør BUL-løperen ha veldig god sjanse på EM-kravet og også en mulighet på VM-kravet.

Det er meldt grei temperatur med 14-15 grader i Wien søndag formiddag, men dessverre 6-7 sekundmeters vind. I alt er 43 fra Norge å finne på startlista til Wien Marathon

Wien-favoritter-Kibrom_Muteti_Chebitok_Chepkirui_5LH1196.jpgOqbe Kibrom, Cosmas Muteti, Ruth Chebitok and Vibian Chepkirui (fra venstre mot høyre) er å regne som de største favorittene i Wien Marathon. (Foto: VCM / Leo Hagen) 
 

EM-krav for Maria Sagnes Wågan? 

EM-kravet på maraton for kvinner er på 2.32.00, og persen til Maria Sagnes Wågan er på 2.35.34. Den ble satt i debutløpet hennes i fjor, i Berlin. Med litt mer erfaring og en del måneder til med god maratontrening, er ikke en 3-4 minutters forbedring umulig, men det skal også sies at løypa i Hamburg regnes for å være litt tyngre enn den i Berlin. I Hamburg er det meldt noe kjøligere vær enn i Wien, med 9-10 grader, men også her meldes det om 5-6 sekundmeters vind. 

Marianne Dønnem som tok en overraskende tredjeplass i Hamburg Marathon i fjor, er også påmeldt, men hun pådro seg en hamstringsskade under Barcelona Halvmaraton for tre uker siden, og resultatet vil nok i stor grad avhenge av hvor godt skaden er lega. Feltet er uansett mye sterkere i år enn det det var i fjor, og for Marianne vil det nok nå handle mer om en pallplass i klasse 45-49 år enn en topplassering totalt. 

Også Kristian Ulriksen, kjent fra podcasten "I det lange løp", stiller til start, og det blir spennende å se om han kan klare målet sitt om ei tid under 2.20. Startlistene i Hamburg er ikke søkbare på nasjon, men det er grunn til å tro at ganske mange norske stiller til start. Både Wien og Hamburg Marathon ser ifølge Watch Athletics ut til å bli streama.

Gadise Tulu fra Etiopia (midten) vant med Camilla Elofsson fra Sverige (til venstre) på andre- og Marianne Dønnem fra Norge på tredjeplass. (Foto: Sportograf)
I fjorårets Hamburg Marathon vant Gadise Tulu fra Etiopia (midten) foran Camilla Elofsson fra Sverige (til venstre) og Marianne Dønnem fra Norge. Også Camilla Elofsson er på plass i år og vil i likhet med Maria Sagnes Wågan løpe for EM-kravet. (Foto: Sportograf)
 

Kondis trenger din støtte
Bli medlem eller støtt oss med en gave hvis du ønsker at Kondis skal fortsette å spre treningsglede, skrive reportasjer, lage terminlister, kontrollmåle løyper, føre statistikker osv. På grunn av koronakrisen har store deler av annonseinntektene våre falt bort, og vi er i enda større grad avhengig av medlemskap og støtte fra våre lesere.

Bli medlem og få mange medlemsfordeler!

Gi en gave:
Vårt kontonummer er: 1503.35.18541
Vipps: 125957