NM Terrengultra arrangeres lørdag 27. april som en del av arrangementet KRSUltra i Kristiansand. Det løpes en 60 km løype som tar deltagerne igjennom Bymarka og Skråstadheia, altså på begge sider av elven Otra. Av de rundt 200 deltagerne på 60 km deltar rundt 100 i NM som også innbefatter Veteran-NM. Vinnerne av NM kjemper i tillegg til medaljer om en plass på VM-laget i årets mesterskap. Start og målgang er ved Aquarama i Kristiansand sentrum. Se løypeinfo.

Over 400 deltagere totalt
Helt nøyaktig er det sent onsdag kveld 197 påmeldte (98 i NM) på 60 kilometer (2300 høydemeter) og 232 på kortdistansen 21 km (700 høydemeter). Løypene er flotte, melder arrangøren, men det er meldt litt regn utover i uka - spesielt på løpsdagen. Uasnsett slipper man å flytte arrangementet slik man måtte i fjor da store snømengder hindret arrangørene å bruke den originale traséen.Hvem er arrangørens favoritter?
Arrangøren har foreløpig oppsummert slik:
- Kampen om NM-tittelen ser ut i dameklassen å stå mellom Sylvia Nordskar (Strindheim IL) og Molly Bazilchuk (Oslostudentenes IK), selv om det alltid er mange ting som skal klaffe for å gjennomføre en så lang konkurranse.
- På herresiden er nok Sebastian Krogvig (Romsdal Randoneklubb) favoritt, men med et kobbel av løpere som gjerne vil slå den tidligere VM-deltageren.  Lars Olav Haaheim (Varegg Fleridrett), Askild Varnbakk Larsen (Bøler), Runar Sæther (Rye), Erland Åkra Eldrup og superveteran Terje Sandness (Sandnes) er det mest sannsynlige til å kjempe om pallplasseringene.

Vi plusser på med noen til:
På kvinnesiden plusser vi på med Elisabeth Angermund-Vik (Varegg Fleridrett) som har to andreplasser i KRSUltra, og Marit Stuhaug (Tambarskjelvar IL) som var beste norske i Hornindal Rundt i fjor, men vi holder på Molly Bazilchuk som den største favoritten.
På herresiden er det mange som kan hevnde seg i en såpass kort og rask løype (i ultraløpsammenheng). Vi tror seierskampen kommer til å stå mellom Runar Sæther og Sebastian Krogvig. Ellers er det to karer fra SkyBlazers (og Romerike Ultraløperklubb) som også vil ha et ord med i laget i tillegg til de arrangøren nevner. Det er Johannes Rummelhoff og Patrick Stangbye.

Sylvia Nordskar passerer Fannaråkhytta etter 5 km - og ser allerede ut som en vinner, og hun vant - slik også broren Gjermund gjorde. (Foto: Bård Basberg/XREID)
Skal det bli Sylvia Nordskar som jubler også i NM terrengultra. Her passerer hun Fannaråkhytta i fjorårets XREID Jotunheimen - som hun vant. (Foto: Bård Basberg/XREID)

Krogvik har kommet i mål til en veldig imponerende 3. plass. (Foto: Arrangøren)
Erik-Sebastian Krogvig puster ut etter en imponerende 3. plass i Lavaredo Ultra Trail 2017. Kan han løpe inn til NM-seier lørdag? (Foto: Lavaredo Ultra Trail)
 Deltagerliste og resultater (oppdateres løpende): race|results 
Deltagerlista har itra-rangering, denne gir en indikasjon på hvem som er best av de som har løpt i poenggivende konkurranser.

Løpets hjemmeside
KRSUltra på facebook

Tidligere vinnere i NM terrengultra:

ÅR ARRANGEMENT GULL KVINNER GULL MENN
2016 Hornindal Rundt Malene Blikken Haukøy Lars Erik Skjervheim
2017 Telemarks Tøffaste Helen Martinsen Tom Erik Halvorsen
2018 Meråker Mountain Challenge Henriette Brynthe Hallvard Schjølberg
2019 KRSUltra    
2020 Molde og Omegn IF