Se stor bildeserie øverst i artikkelen.Alle foto: Marianne Røhme/Kondis

Bilder fra arrangementet kan kjøpes i vår bildebank.

Vinneren av årets Tretoppsløp på Jeløya ble Sondre Fylling som løp i mål på tida 2.07.27.

– Målet var å sette ny løyperekord, og det tror jeg at jeg klarte, sa en svært fornøyd Sondre etter målgang. 

Sondre hadde bestemt seg for å løpe jevnt gjennom hele løpet. Noe som holdt hele veien til mål. 

De tre toppene som skal bestiges gjennom løpet er først Rødåsen, deretter Bjørnåsen og til slutt Rambergtoppen. Til sammen skal deltakerne tilbakelegge 30 kilometer i variert terreng med kyststi, skog, asfalt og trapper før de kan løpe i mål på Soløystranda på Jeløya i Moss. 

I tillegg til Tretoppsløpet tilbyr arrangøren, Foreningen Tretoppsløpet, også en 10 kilometer som går over Rødåsen før de går tilbake til mål og et barneløp kalt Mini éntoppløpet på 1 kilometer. Overskuddet fra arrangementet går til Tibet Aid som har laget flotte bannere som pyntet opp i målområdet. 

Kim Launy i Tretoppsløpet på Jeløya 2019
God sak: Kim Launy synes det er hyggelig at overskuddet går til en god sak. Her foran bannerne fra Tibet Aid. Foto: Marianne Røhme

Kim hadde valgt tidligstart kl. 9 i årets utgave av Tretoppsløpet på Jeløya. 

– Jeg visste det var en del vann i løypa, og ville gjerne løpe før det ble alt for opptråkket. I tillegg fikk jeg da lettere løpe i mitt eget tempo, sier mannen som løp i mål på tida 2.51.04. Kim er godt fornøyd med løpet etter en sesong med mye akillesproblemer og lite løping på barmark. 

– Jeg har kjent litt på rykninger i akilles og har ikke fått den helt optimale opptrappingen. Det har blitt mye mølleløping og lite løping utendørs, sier han, og legger til at han liker godt både løypa og arrangementet.

– Dette kan virkelig anbefales, sier Kim. 

 

Stine Svoen i Tretoppsløpet på Jeløya 2019
I mål: Stine Svoren var også godt fornyd med løypa. Hun var uheldig og trynte skikkelig ved ca 10 kilometer, men det var ikke værre enn at hun klarte å fullføre på tida 3.16.40 og fikk andreplass i klasse K23-34. Foto: Marianne Røhme

 

Kvinneklassen ble vunnet av Marthe Søndsevold på tida 2.39.11. Hun var ikke selv klar for å svare på spørsmål i det hun løp forbi fotografen litt over en kilometer fra mål, men Karl Kristian Nordheim, som løp sammen med henne, kunne fortelle at løpet hadde gått greit og at alt kjentes bra ut. 

10 kilometeren ble vunnet av henholdsvis Johanne Bjørk Urstad og Tobias Rebstad-Andersen. 

Fullstendige resultater fra 30 kilometeren finner du her.

Fullstendige resultater fra 10 kilometeren finner du her.