Tessa_Frenay.jpgTessa Frenay (22) fra Halden Idrettslag løp meget bra i Dronten Nederland i dag da hun deltok på Kerstloop Dronten (Dronten juleløp).

Forholdene var ikke perfekte. Det hadde snødd og det var nokså kaldt. Men hun slo likevel sin tidligere bestetid på halvmaraton med 4 minutter da hun løp på 1.15.18. Den tidligere persen var fra NM halvmaraton tidligere i år der hun vant U23-klassen med tiden 1:19:19.

Tessa kom på andre plass i juleløpet bare slått av Tabitha Gichia fra Kenya. Tabitha (fyller 35 i romjula) hadde tidligere løpt på 1:10:08. Også hun satte pers i det kalde været. Tiden hennes ble 1:09:07.

Det er bare fire kvinner i Norge som har løpt fortere enn Tessa i år, og tiden gir 22-åringen en sjette plass på U23-statistikken i Europa i år. En finere julegave kunne hun ikke ønsket seg.

- Fremover skal vi konsentrere oss mer på lengre distanser, sier Tom Frenay til kondis.no. - Tessa har helt frem til september konsentrert seg om mellomdistanseløp. Hun har perset på alle distanser fra 800  meter til 10 kilometer i år, men vi ser at lange distanser passer henne best, sier Ton og viser til at de har holdt igjen fordi hun bare er 22 år. - Før NM halvmaraton trente vi bare i to måneder på lengre distanser og hun ble likevel norgesmester i U23-klassen.

I NM var det tre seniorer som løp raskere enn Tessa, men hennes nye pers er raskere enn vinnertiden i senior-NM.

Løpets hjemmeside
Det var totalt 360 løpere som fullførte halvmaraton og ytterligere 1171 på 5 og 10 km.