Rockln_Roll_Marathon_2014_toppbanner.jpg

PRESSEMELDING

Etter månedsvis med forhandlinger er det definitivt klart. Ull/Kisa Friidrett kliner til med gigantarrangementet Lerøy Rock´n Roll Maraton. 31. mai blir det dermed rock og løp i Kisa-regi.

– Dette er kjempespennende, sier Ivar Egeberg. Han har en meget sentral funksjon i Ull/Kisa fram mot hoved-NM som skal arrangeres på Jessheim i august.

– Sett fra vår side blir dette arrangementet todelt. Det er et opplegg for de seriøse friidrettsutøverne som ønsker å prestere på halvmaraton. Men det blir samtidig et bredt og godt tilbud til alle andre målgrupper. Om det er en del ansatte i en bedrift som har lyst til å gå eller jogge litt av og til for å fullføre en halvmaraton på fire timer, så er det fullt mulig. Man kan åpenbart gire ned alvoret på denne måten. Med fire timer på vel to mil, vil ei slik gruppe også kunne få med seg mye av de 13 forskjellige konsertene som vil bli holdt rundt hele løypa. I tillegg er det ei fire kilometer kort løype som kalles FunRun, sier Egeberg.
 

KONTRAKT UNDERSKREVET

Det er nettopp levende musikk rundt hele løypa som er litt av «greia» rundt konseptet som eies av det amerikanske selskapet Competitor Group. Tom Godfrey er general manager i Europa, og rett før jul møttes Godfrey og flere sentrale personer i Ull/Kisa Friidrett til signering av kontrakten.

Jørn Hoel, den ikke ukjente norske artisten, er ansvarlig for alt som har med marked og musikk å gjøre mens Ivar Egeberg er leder for hovedkomiteen for NM 2014 og ei gruppe i klubben som tar seg av Rock’n Roll Maraton.

– Det å mikse idrett og kultur på denne måten er en artig variant, sier Egeberg.

– Hvilke erfaringer har dere gjort med tanke på at dere har inngått kontrakt med et kommersielt selskap som selger et prospekt til frivillige organisasjoner?

– Jeg har i 30 år hatt en finger med i spillet rundt Bislett Games. Der har vi vært helt avhengig av å samarbeide med private selskaper som har rettigheter til konseptene som Golden League, forteller Egeberg.


- Fra 1. januar ble det innført lisens på mosjonsarrangement. Hvordan håndterer dere dette?

- På grunn av tekniske utfordringer i forhold til sjekk av hvem som har tegnet helårslisens har vi valgt å bake inn lisensen i startkontingenten første året. De som allerede har helårslisens vil selvsagt få pengene tilbake.     

DANNER EN ALLIANSE

– Men samtidig har det vært litt «kilent» da det er idretten som sjøl har en eiendomsrett til idrettsaktiviteter i Norge?

– Ja, det er korrekt. Men det vil bli løst på den måten at Ull/Kisa vil etablere en allianse som vi kaller Mosjonsalliansen. Denne skal bygges opp på samme måte som Bislett Alliansen. I over 30 år har jeg selv vært sentral i nettopp Bislett Alliansen så jeg har erfaring med alliansejobbing, smiler Egeberg.

- Vi jobber også med å inngå samarbeid med en del andre klubber i Osloområdet, sier Egeberg.

– Men det er vel lite sannsynlig at de største Oslo-klubbene som for eksempel BUL, Vidar og Tjalve, blir med? De har jo allerede Sentrumsløpet, Oslo Maraton og Holmenkollstafetten

 

– Ja det er korrekt. Jeg forstår argumentasjonen til de store klubbene som ønsker å skjerme sine egne arrangement. Men samtidig er det flere andre lag og foreninger i Osloområdet som kan være aktuelle samarbeidspartnere.

Jeg tror også at et halvmartonløp med en litt annen profil vil styrke det samlede mosjonstilbud i Oslo - til glede for alle arrangører, avslutter Egeberg.


ENDELIG ENIGE. Fra v.: Tom Godfrey, Jørn Hoel, Ivar Egeberg (bak) og Rune Wiker


About The Rock ‘n’ Roll Marathon Series


Organized by Competitor Group, the Rock ‘n’ Roll Marathon Series is the ‘World’s Largest Running Series’ with more than 500,000 runners taking part in thirty-one destination events around the world. What started as a simple idea in 1998—the idea of making running fun-- soon transformed the U.S. running landscape by infusing the race course with live bands, cheer teams and entertaining water stations.
The outdoor festivals encapsulate cities in their entirety and culminate with a finish line festival featuring a concert headlined by some of the best music acts around. Over the 16-year history of the series, charity partners have raised more than $278 million through the events for a variety of worthy causes. Today, the series of entertainment themed marathons and half-marathons has spread to 31 cities around the world and continues to enjoy great appeal for the travelling runner, tremendous local support and has firmly established itself as a dynamic running platform. For more information, or to register for an event, please visit RunRocknRoll.com or follow @RunRocknRoll on Twitter.

 

RRM-Loypekart.jpgLøypa i Lerøy Rock`n Roll Maraton. I tillegg til halvmaraton blir det et "funrun" på drøye 3km i sentrum. 
For større kartRRM-Loypekart.pdf  trykk her for .pdf

Hjemmeside

 


Rock`n Roll Marathon på  kondis.no


14.desember 2012:  Rock ‘n’ Roll Marathon Series til Norge
 7.mars:        2013:  Rock´n Roll Oslo Halvmaraton avlyst
20.juni:         2013:  NFIF gir klarsignal til Rock ‘n’ Roll Half Marathon. Bislett-Alliansen kraftig i mot
21.juni:         2013:  NFIF overkjører Skogsmaraton. Rock ‘n’ Roll Marathon på samme dag som NSM