KONDISKOMMENTAREN
I sumar skal eg slå mine gamle rekordar
Ein ting er sikkert: Eg vert ikkje noko yngre i kroppen etter kvart som åra går. Likevel har eg sett meg eit hårreisande mål for sumaren.

Bedre å bli skadet av aktivitet enn av stillesitting
Det er alltid frustrerende med skader som hindrer deg i å være fysisk aktiv. Men det er ekstra irriterende når skaden skyldes for mye stillesitting og mangel på bevegelse – altså det motsatte av det kroppen egentlig trenger og du selv faktisk ønsker.
Ulike blomar i idrettshagen
Diskusjonen om kven som bør få lov til å arrangere løp, blussar opp med ujamne mellomrom. Kva er innafor – idrettslag, veldedige organisasjonar, privatpersonar, kommersielle aktørar – kven som helst?

Følelse av maratonfeber
Vi skriver slutten av april, og det er klart for den første store løpshelgen her hjemme. Løp er utsolgt, noe som nå har blitt den nye hverdagen, i hvert fall for de store arrangørene. Så det å kunne spontant stille opp i løp har blitt litt vanskeligere, og jo nærmere løpene en kommer, jo mer trafikk blir det på diverse nettsteder for kjøp og salg. Så løpebølgen lever nok bedre enn noen gang.
Eg lærar aldri
Eg undras når det var eg fekk min første løpeskade. Eg trur det tok nokre år, men kva lærte eg då eg vart klar over at eg hadde trena for mykje eller for hardt, og difor vart ein skadd springar med treningsforbod? Truleg ingenting.

Har deltakelsen i turrenn stagnert?
Årets skisesong er for lengst over. Men hvilket turrenn var vinterens største? Og hvordan har utviklingen i antall deltakere vært de siste åra?

Når det går så det susar
For ikkje så lenge sia kom det opp ei melding på Garmin-klokka mi om at eg nærma meg toppform, og at det var lurt å bruke den fine forma godt, for eg kunne ikkje rekne med at ei så god form ville vare særleg lenge.
600 kroner for å løpe 10 kilometer, men hvem får pengene?
Jeg betaler gjerne mye for å være med i løp, men jeg vil helst vite hva pengene går til, og hvem som får glede av overskuddet.

Løpecoach Per Gunnar Alfheim får tilsvar på sin kritikk: – Biomekanikk er viktig, men ikke alt – og det har vi alltid visst
Per Gunnar Alfheim går hardt ut mot STEG Løpetrening – og treffer tilsvarende dårlig på kritikken.

Løpecoach Per Gunnar Alfheim svarer Gular-løperne på bruk av biomekanikk i skadeforebygging
Løpecoach Per Gunnar Alfheim kjøper ikke påstanden om at kunnskap om biomekanikk holder til å forhindre idrettsskader.
Jippi for løpebølge
Flere løpsarrangører har opplevd rekordpåmeldinger de siste to åra. I fjor satte for eksempel Sentrumsløpet påmeldingsrekord med 12.930 påmeldte, mens de i år regner med å ende opp mot 18.000. Vi gleder oss! Når løping er så bra for kroppen, er det utrolig gledelig at så mange har oppdagen løpegleden.