Oppegård IL stilte med en fyldig tropp i årets Hytteplanmila, og kunne innkassere en sjelden dobbeltseier i klasse M60-64, der det var en tøff duell mellom superveteranene Torfinn Torp og Svein Arne Sølvberg. Det er ikke ofte at Sølvberg får stryk, og i hvert fall ikke av en nesten jevngammel klubbkamerat. Men mens Svein Arne konkurrerer hyppig, så hører det til sjeldenhetene at Torfinn tar på seg startnummer. Det er litt synd, for han er alltid i toppen av listene de gangene han stiller. I fjor gjorde Torp et slags come-back etter 3 års konkurranseavbrekk med 3.plass i klassen i Oslo Halvmaraton. Og i år fulgte han opp med å løpe enda raskere og vant med nøyaktig 10 minutter! Ren utklassing, med andre ord.

Utklassing var det ikke i Hole. Sølvberg ledet med 4 sekunder halvveis og økte til  6 sekunder ved siste mellomtid bare 200 meter før mål. Men i den sugende bakken opp til mål var Torp suveren og knep dermed seieren med "hele" 5 sekunders margin, på hhv 38.05 og 38.10.

En annen OI-løper som konkurrerer sjelden, og som har det med å overraske, er Dag Sjøberg. Han løp inn på strålende 35.53 til 2.plass i klasse M50-54 år, kun slått av kondisjonsfenomenet fra Bøler, Trond Olav Berg på 35.22. Maratonmester Vidar Nilsen lå her an til pallplass, men ble forbiløpt av to konkurrenter opp den nevnte bakken og misset dermed pallen med 3 små sekunder. Tiden ble 36.25. På 12.plass fulgte Frode Monsen, som såvidt snek seg under 39 minutter. Mer om det og om andre på SportsBloggens reportasje Hytteplanmila som test og fest.

Harald Ringen var også svært nære en pallplass, men sterke 34.58 var også 3 sekunder fra tredjeplass i klasse 45-49 år. I denne klassen ble Svein Hagen nr 15 på gode 37.57 og Steinar Lien nr 25 på 39.25, alle fra Oppegård. Mens Arnstein Farstad fra Joggekameratene fikk en fin 11.plass i klasse 55-59 år på 45.02. Sindre Torp, sønn til Torfinn, ble nr 32 i klasse 23-29 år på 42.16, Hans Petter Overvoll fra Ås IL ble nr 34 i klasse 35-39 år på 41.57, mens Christoffer Ladstein fra Oppegård løp inn til 50.plass i klasse 40-44 år med 43.14.

Også på damesiden ble det pallplass til en Folloløper ved Margrethe Førre Nardocci fra SkiLøperne, som ble nr 2 i klasse 30-34 år på 41.34. I klasse 40-44 år ble hhv 12. og 17.plass til de to SkiLøperne Mette Synnerstrøm og Berit Klingen på hhv 49.34 og 51.07.

RESULTATER

Det ble løpt svært fort av mange i årets Hytteplanmila og bl.a satt solid løyperekord. Les mer om det i hovedreportasjen HER.

Torfinn Torp blir gratulert med seieren av Herbjørn Brennhovd fra Gol. Svein Sølvberg var ikke til stede ved premieutdelingen.

Dag Sjøberg på sølvplass i M50. Øverst troner Trond Olav Berg, mens Jan Fagerheim inntar bronseplass.

Vidar Nilsen (midten) var 3 fattige sekunder fra pallen ovenfor, mens Svein Hagen (t.h.) er tilbake i solid form etter skadeproblemer. Sistemann er Kurth Asle Magnussen fra Bøler, som leverte et nytt solid løp i klasse M50 på 39.11. Baker Narum stod for boller og smultringer.

Det er upåklagelig service i Hytteplanmila. Her er det ultraløper Hilde Johansen som står for servering av gratis boller, sammen med mange andre funksjonærer.

Alle bilder: Frode Monsen