Are Uran fra Averøy vant greit Freikollen Opp i Kristiansund lørdag, mens han måtte dele seieren i fjor.

Men det var unge jenter som fikk mest oppmerksomhet denne gangen. 10 år gamle Ingeborg Hole fra Åndalsnes stilte til start sammen med sin mor Brynhild Synstnes og de fulgte hverandre oppover ryggen til mål.

-Jeg lot henne få løpe først i mål, sier Brynhild diplomatisk. Den tidligere NM-vinneren på maraton er ikke så ofte ute og løper, men med aktive barn har hun sammen med mannen Terje Hole blitt oftere å se i løypa.

Fordi Ingeborg bare er 10 år gammel er hun for ung til å stille i konkurranseklassen, så dermed måtte mamma motta premien som den beste i kvinneklassen.

 

Småsyk

For et par år siden var det en annen jente som var i samme situasjon. Arrangørklubben Norodds egen unge løpertalent Ingrid Gundersen ville gjerne konkurrere som 12-åring, men måtte vente ett år for å stille i konkurranseklassen.

Men hun løp raskt og slo sin mor Marianne uten å få hovedpremien. 

I år løp Ingrid til personlig rekord, tross litt sykdom i kroppen.

-Jeg er godt fornøyd selv om det gikk tungt mot slutten, sier Ingrid som ble tredje best hos damene og vant klasse 15-19 år.

Med frisk kropp hadde hun helt sikkert klart å komme under timen. TIdligere i sommer har hun preget flere av de lokale motbakkeløpene og er utvilsomt et løpetalent.

 

Fikk problem

I herreklassen fulgte 14-åringen Iver Hole lenge, men fikk sting mot slutten og måtte slakke opp farten.

Dermed kunne Are Uran løpe alene over mål til tiden 44,47, som ikke er langt bak løyperekorden.

-Han har slått meg i et par motbakkeløp tidligere i år, sier Are, som dro til Oppdal for å løpe halvmaraton dagen etterpå.

34 stilte i konkurranseklassen, mens noen få tok turen i trimklassen.

Nytt av året er en turmarsj som skal vokse i størrelse de kommende årene. En løype som går ved foten av Freikollen skal få folk ut på tur, og en nylagt løype ble offisielt åpnet med korspsmusikk, grilling og mye hygge i det flotte høstværet.

En av de som stilte i motbakkeløpet var Frei sin sykkel-stjerne Wenche Stensvold. Hun har trosset mange angrep av kreft med å trene det hun har hatt mulighet til, og kom seg til oppen for første gang i et offisielt løp.

-Dette er bare en begynnelse på den utvidelsen vi ønsker å få til med denne dagen i september ved Freikollen. Nå bygger vi videre på opplegget for å få med langt flere til neste år, sier en fornøyd Norodd-leder Tron Kjønnø.

 

Freikoll-damer.jpg8 damer stilte til start i Freikollen Opp.

Freikoll-vinnerne.jpgBrynhild Synstnes og Are Uran vant hver sin sjekk på 1500 kroner.

Frekoll-Wenche.jpg

Wenche Stensvold (til venstre) smilte fornøyd opp mot toppen, her sammen med Julie Stensvold.

Freikoll-olsen.jpg

Silje Flatøy Olsen er ei av de spreke jentene som løp til topps.

Anetts-HipHop.jpgEn turmarsj samlet et 50-talls personer i tillegg til korps og andre som var ute på tur rundt Frei.

Freikoll-korps.jpg

Frei skolekorps sørget for musikk flere steder under arrangementet som samlet mye folk i det fine været.

Freikoll-marn.jpgBarna er også en del av Freikollen Opp med eget løp.