Damesstafetten ble like spennede som ungdomsstafetten, som ble avgjort noen timer i forkant. Svenske IFK Göteborg åpnet sterkt med Kongsberg-jenta Ingjerd Myhre på første etappe. Hun kom alene inn til veksling hele 56 sek foran de nærmeste lagene. De blåhvite ledet også ut på 3. etappe, nå var Nydalen nærmest etter at Ragne Wicklund og Marte Narum lverte solide løp på de to første etappene. På tredje etappe ble det en stor klynge med 19 lag innefor 49 sekunder.

På 4. etappe fikk IFK nok en gang en luke til de andre lagene. Nå var det 3 norske lag blant de 10 beste ut på siste etappe: Halden nr 3, Fossum nr 9 og Nydalen på 10. plass. Verdt å merke seg her at Anne Margrethe Hausken Nordberg, som er gravid i 6 mnd løp etappen for Nydalen og tapte kun snaue 5 min til teten.

Da startet dramatikken: Det ble meldt at Halden var disket pga feilstempling. Heldigvis viste det seg at det var feil kode i arrangørerens system, dermed slapp de med skrekken.

Ut på siste etappen hadde svenske Järla fått opp farten, løp inn IFK Göteborg og løp rett fra. Etter dette var det ikke noe tvil om at seieren ville gå til Järla. Bak ble det en svært tett kamp mellom fire lag. Inn mot siste post kom det til slutt to lag ganske tett. Her var IFK Göteborg først og sikret seg 2. plassen kun noen få meter foran Halden. 

På Haldens lag løp: Kine Hallan Steiwer, Eva Jurenikova, Jo Shepherd, Hollie Orr og Elena Roos.

Lillomarka OL fulgte på 7. plass etter en sterk avslutning av Andrine Benjaminsen og Nydalen ble tredje beste norske lag på 11. plass.

10 mila
 

d01.jpg

d02Jarla.jpg

d03IFKGoteborg.jpg

d04Halden.jpg

d05Haldenlag.jpg

d06Lillomarka.jpg

d07Nydalen.jpg