Vi er nå i full gang med sesongen for de norske fjellultraløpene som fortsetter med Lysefjorden Inn 17. juni, og fortsetter med Salomon XREID 30. juni og Hornindal Rundt 8. juli.

Mellom der, lørdag 24. juni er det mulighet for et løp i mindre luftige omgivelser - på sentrale østlandet. Da arrangeres Romeriksåsen på langs for 3. gang, med start fra Bruvoll ved E16 mellom Gardermoen og Roa og målgang på Veståsen skole i Gjerdrum. Deltagerne fraktes med buss fra Gjerdrum til start.

Romeriksåsen på langs går i altså i Romeriksåsen, hovedsaklig på sti - men noe grusvei midtveis. Kuperingen er mindre enn i fjelløpene, så her er heller utfordringene noen myrhull og en del smale tekniske stipartier. Værforholdene de siste dagene før løpet avgjør hvor vått det blir - det kan variere mye fra år til år.
 

20160626-DSC_7787.jpg
Medaljen med en diameter på 90 mm som alle fullførende får. Norges største?

Bilderesultat for altra running logoDet blir trukket ut 3 par Altrasko blant de som fullfører, og topp3 damer/herrer får også sko fra Altra. Klassevinnere får løpet eget designede håndkle med motiv fra løypa, og alle får altså de gedigne medaljen.

Løypa er "bare" 50 kilometer med drop-bag stasjon underveis og svært romslig maksimaltid på 12 timer. På den tiden kan du gå denne løypa uten å jogge et eneste skritt. Det er en fullmerket løype der man verken trenger kart eller GPS.

Les alt om løpet på løpets hjemmeside

RPL50 på facebook

Påmelding

Kondis.no 2016: Ninette Banoun og Truls Grøstad vant Romeriksåsen på langs
Kondis.no 2015: Favorittseire til Erik Sagvolden og Rita Nordsveen i Romeriksåsen


FU4A1127_Per_Richard_Iversen (640x427).jpg
Fra målgangen 2016, en av 103 fullførense, Per Richard Iversen. (Foto: Bjørn Hytjanstorp)