Det hele startet med en enkel idé: Hva om hele verden kunne løpe samtidig? Absolutt alle, på verdensbasis, på samme dag, til samme tid. Et løp av enorme proporsjoner, med bare én eneste løper gjenstående til slutt. Et verdensløp. World Run. Men kunne det gjennomføres? Jepp.

Mållinjen som flytter seg - mållinjebilen - den er bak deg! Løpere og rullestolutøvere, nybegynnere og eliteutøvere, alle løper side om side for å holde seg foran mållinjebilen som jager dem bakfra.

Over 1100 deltagere stilte til start fra Vågen i Stavanger sentrum for å løpe til inntekt for forskning på ryggmargsskader.

Elise Kåss Furuseth som Catcher sjåfør.
Det globale veldedighetsløpet ble arrangert synkront på 34 steder i 33 ulike land, og hele 130,732 deltagere fra 203 nasjoner stilte til start for å konkurrere mot hverandre i det globale løpet. Det har ingen fast distanse, men mållinjen kommer bakfra i form av en bil, og i Stavanger var det komiker og programleder Else Kåss Furuseth som stilte som Catcher Car-sjåfør for å jage deltagerne.

– Det var stor stas å ta over stafettpinnen etter Aksel Lund Svindal som var fjorårets sjåfør. For meg føltes det også naturlig å takke ja til å stille opp i et løp der jeg endelig får kjøre bil, forteller Kåss Furuseth lattermildt.

Det var suverene forhold og topp stemning langs løypa, 25 grader og sol i Stavanger i dag!
Kjempegod deltagelse, løpere i alle aldre og form/ kondis som koste seg i det fine været!
Vinnerne skilte seg ut fra start av og holdt teten hele veien!
Et fantastisk konsept der alle land som er med starter samtidig, og kan derfor sammenlignes!
Neste år går løpet 7.mai, meld dere på!

De som løp lengst i Stavanger.
Franske ultraløperen Yoann Stuck hadde tatt turen fra Lyon for å delta i Stavanger og løp hele 61,85 km før han ble tatt igjen av mållinjebilen, og ble dermed kåret til nasjonal vinner av Wings for Life World Run i Stavanger.  
På kvinnesiden var det Nikolina Šustić fra Kroatia som stakk av med seieren da hun ble tatt igjen av Kåss Furuseth på 50.03 km ved Vigdelstranden.

Mer info om dagens arrangment i Stavanger her.

Stiftelsen Wings for Life

Alle inntektene fra løpet går til Wings for Life, en stiftelse som finansierer forskning for å finne helbredende behandling etter ryggmargsskade. Forskerne mener at dette skal være mulig, og at det kun er et spørsmål om tid og ressurser.

Løypetrase.
Løypa startet i år fra vågen Stavanger sentrum, utover til Vardeneset, videre ut til Randaberg, Viste, Kvernevik,Hafrsfjord brua, Tananger, Solastrand! Fantastisk tur i naturskjønne omgivelser og for en slik god sak, det gjør alle til vinnere uansett når de ble innhentet av følgebilen!

Kjendisdeltakelse.
Det var flere kjente idretts profiler som stilte til start, blant andre langrennsløperne Therese Johaug og Heidi Weng. Andre idretter var også representert ved freestyleutøver Tiril S. Christiansen, roeren Nils Jakob Hoff og ishockey spillere fra Stavanger Oilers.

Live resultat.

Hjemmesiden til Wings for Life World Run in Stavanger.

Alle foto: Ingolf Dale

IMG_2109 (2).jpg
Nikolina Sustiæ fra Kroatia best av damene med 50 km.

IMG_2111 (2).jpg

IMG_2130 (2).jpg

IMG_2166.jpg


IMG_2170.jpg

IMG_2186.jpg

IMG_2197 (2).jpg

IMG_2207.jpg

IMG_2214.jpg

IMG_2249.jpg

IMG_2282.jpg

IMG_2297.jpg

IMG_2303.jpg

IMG_2309.jpg

IMG_2311.jpg

IMG_2337 (2).jpg
Vinneren heter Yoann Stuck fransk ultraløper som løp 61 km.

IMG_2348 (2).jpg

IMG_2363 (2).jpg

IMG_2412 (2).jpg

IMG_2430 (2).jpg

IMG_2450 (2).jpg