På en dag det ikke ble toppresultater for herrene våre (se lenger ned), var det Lotte Miller som forsvarte de norske fargene i WTS-løpet i Hamburg.

Med 250 000 tilskuere og hele verdenseliten på plass, var WTS-løpet i Hamburg et av de store høydepunktene på kalenderen for det norske triatlonlandslaget. Norske Lotte Miller har gjennomført flere gode løp denne sesongen, senest med en 14. plass på WTS-løpet i Leeds i juni. I Hamburg ble det én bedre, da hun tok en 13. plass etter å ha gjort smarte valg gjennom hele konkurransen.

Miller, som svømte for Madla da hun var yngre, svømte tøft og lå langt framme inn mot skifte til sykling. Dette var etter planen hun hadde lagt med sportssjef Arild Tveiten. Tidligere har Miller slitt med å prestere på svømming i konkurranse, hvor mye knuffing har skjøvet henne tilbake i feltet.

Opp av vannet som nummer 11, og med god skiftesoneteknikk, lå Miller godt an i en liten gruppe sammen med en av forhåndsfavorittene, nederlandske Rachel Klamer. Da Klamer veltet tidlig på syklingen, ble Miller liggende alene mellom ledergruppen og hovedfeltet. Miller valgte å slippe seg ned i hovedfeltet i stedet for å svi av for mye krefter. Gjennom hele løpet tok Miller smarte valg, som gav henne futt i beina på slutten av løpet.

OL-vinneren fra 2012, Nicola Spirig, som har gjort et comeback i WTS i år, tok mye av ansvaret i hovedfeltet, som til slutt slukte ledergruppen 2 km før skifte til løp. Miller tok også sin del av ansvaret og lå ellers godt framme i det store feltet. Dermed klarte hun å unngå velt og trekkspill-effekten som de lengre bak i et slikt felt gjør i en teknisk og trang løype som i Hamburg. Trekkspill-effekten gjør at de bak må jobbe ekstra tøft etter svingene, og dermed risikerer tunge ben når de skal i gang med løpingen.

Miller var nummer to inn fra sykkel, etter Spirig, men med hele feltet rett bak. Derfra tok de sterkeste løperne over. Miller fulgte godt med, men klarte ikke hamle opp med de aller beste løperne. Hun er likevel svært fornøyd med løpet sitt. Ikke minst fordi alt gikk etter planen. «Dette løpet var bare gøy, gøy, gøy» skrev hun på Instagram rett etter løpet.

Franske Cassandre Beaugrand tok sin første WTS-seier. Hun vant foran hjemmehåpet Laura Lindemann og lederen av verdensserien, amerikanske Katie Zafares. Nicola Spirig ble nummer fire.

De norske resultatene:

Alle resultater med øvelsessplitt menn

Alle resultater med øvelsessplitt kvinner

Kristian Blummenfelt var i god form og hadde stor tro på en god plassering før konkurransen i hamburg. Her på "swim familiarisation", fredag 13. juli.

Det så lenge ut som sikker pallplass for Kristian Blummenfelt – så kom krampene

Med varierende resultater siden det norske landslaget i triatlon tapetserte pallen i Bermuda i april, har de norske herrene trent fire uker i mellomhøyde i Frankrike for å bedre formen. God trening og formstigning så ut til å gi uttelling for Kristian Blummenfelt i dag, da han kjørte verdensserieløpet (WTS) i Hamburg. Fra første kilometer på sykkel til det gjensto 4 km på løp, lå Blummenfelt i en ledergruppe sammen med Johnny Brownlee og Vincent Luis.

Løpet i Hamburg var en sprint, det vil si 750 m svøm, 20 km sykling og 5 km løp.

Blummenfelt var 9 sekunder bak førstemann ut av vannet. Med tanke på at svømming er hans svakeste øvelse, lå han fint an i det han begynte på syklingen. Etter en kilometer kom han sammen med den kjente britiske triatleten Brownlee seg opp til ledende Vincent Luis fra Frankrike. Like etter etablerte Brownlee, Blummenfelt og Luis et godt samarbeid og dro raskt i fra resten av feltet. De tre kjørte godt sammen på den tekniske sykkeltraseen i Hamburg, og på det meste hadde trioen 20 sekunder til hovedfeltet.

Ut på løp hadde trioen i front 18 sekunder til forfølgerne. Forfølgergruppa inkluderte sørafrikaneren Richard Murray, som vant forrige WTS løp, i Leeds i juni, og spanjolen Mario Mola, som har vunnet WTS Hamburg de to foregående år. Mola leder også verdensserien soleklart. De andre nordmennene, Casper Stornes og Gustav Iden, lå også godt an i forfølgerfeltet.

Dessverre ble det raskt tydelig at Blummenfelt hadde store smerter. Han holdt seg til magen og kunne ikke løpe skikkelig. Det viste seg å være magekramper, og han kom tilslutt i mål langt bak de beste.

Mario Mola og Richard Murray løp meget sterkt. Til slutt ble det verdenseneren Mola som tok sin tredje strake seier i Hamburg, foran Luis og Murray. Alle tre har vunnet i Hamburg tidligere.

Gustav Iden overrasket med å bli beste nordmann

Gustav Iden har vært gjennom en lengre sykdomsperiode og har bare hatt få dager med skikkelig trening bak seg. Derfor var han meget usikker tidligere i uken om han skulle stille til start. Han valgte å bli med for å kjenne litt på konkurransefølelsen igjen, etter å ha vært borte fra konkurranse siden midten av mai.

Som en av de siste opp av vannet, hadde han en jobb å gjøre på sykkelen, men jobbet seg fint oppover i feltet på de første rundene av sykkeltrassen. Han ble liggende trygt plassert i hovedfeltet på sykkelen, og syklet smart. Inn i T2, skiftesonen til løp, lå han 18 sekunder bak Blummenfelt. Og der rotet han med sykkelen og skoen og tapte mange plasser. Heldigvis løp Iden veldig godt og med 14. beste tid på løpingen, passerte han løper etter løpet. Han kom i mål 48 sekunder bak vinneren.

Etter løpet strålte han etter å ha plukket opp viktige OL-kvalifiseringspoeng og, med sin 21. plass beste nordmann. «Det er så utrolig gøy og en stor lettelse å være tilbake. Dette gikk mye bedre enn jeg hadde håpet. Løp føltes veldig bra.» Om rotet i skiftesonen sa han «sånn er det når en er ute av gamet så lenge».

Casper Stornes kom i mål på en 28. plass, 01:09 minutt bak vinneren.