Samleside: Kondis følger distanseløpene i junior-NM på Bislett

Det var totalt 23 løpere i de to heatene, og ingen ble vel spesielt overrasket over at tvillingene fra Sandefjord, Ina og Maren Halle Haugen kvalifiserte seg til finalen med å vinne hvert sitt heat. De vil helst først over målstreken disse jentene, og vanligvis tar de dobbeltseier i løp når de konkurrerer i aldersklassen sin J15. Nå møtte de opptil 4 år eldre konkurrenter i U20-klassen i Junior-NM på Bislett, og først 22. november fyller de 15 år. De seks beste fra hvert heat gikk til lørdagens finale, så her var det bare plasseringen som betød noe i kvalifiseringen.

Ina løp i det første heatet der Synnøve Antonsen Torp fra Ranheim IL ledet den første runden foran Sigrid Alvik fra Tyrving IL og Andrea Modin Engesæth fra IL Runar. Ved passering 800 meter på ca 2:44 ledet fortsatt Synnøve. Litt etter passering for siste runde satte Sigrid opp betydelig større fart, og det oppsto en stor luke bak de seks første løperne som dermed kunne styre trygt inn til finaleplass.

1500m_kvinner_under_20_heat1_F6C1352.jpgFra oppløpet i første heat med Ina Halle Haugen foran Sigrid Alvik. (Foto: Per Inge Østmoen)

Like etter start i det andre heatet med Petronella Tordsdatter Halle, Maria Hartz Melling og Maren Halle Haugen i front. (Foto: Kjell Vigestad)

I det andre heatet var det Maria Hartz Melling fra Sturla IF som tot teten på første runde foran Runar-løperne Petronella Tordsdatter Halle og Maren Halle Haugen. Det var stort sett uendet de første to rundene. Først etter 1000 meter ble det en skikkelig fartsøkning da Nora Midttun fra Fri IL gikk opp i tet foran Hannah Berntzen Engevik fra Nittedal IL. Ingen av disse to klarte å stå i mot på sisterunden da Runarløperne og tre til passerte og sikret seg finaleplassen.

Maren Halle Haugen inn til seier i andre heat. (Foto: Per-Inge Østmoen)