Samleside: Kondis følger distanseløpene i junior-NM på Bislett

I motsetning til i kvinneklassen, er det en klar favoritt på 1500 meter i herrenes U20-klasse. Sondre Juven fra Nesbyen IL var i finalen i junior-VM tidligere i år, og ser vi bort fra fantomet Jakob Ingebrigtsen, som har løpt på 3:31 i år, er det neppe noen av andre norske juniorer som slår han på 1500 meter akkurat nå. De vi tror blir de største utfordrerne er Simen Halle Haugen fra IL Runar og Andreas Vangsnes fra Ålesund FIK. Det var totalt 29 løpere i de to kvalifiseringsheatene på 1500 meter i herrenes U20-klasse.

Starten på den 15 mann sterke første heatet på 1500 meter. (Foto:Kjell Vigestad)

I det første heatet var det Tobias Grønstad fra IL i BUL som dro i starten med Ole Lyngbø fra Ask Friidrett og Lars Agnar Hjelmeset fra Nittedal IL på de neste plassene. Det ble stor strekk i feltet allerede på første runden, før det roet seg litt og 800 meter ble passert på ca. 2:11.

Ved passering 1000 meter løp så favoritten Sondre Juven fram i tet med Ole Lyngbø nærmest, og det oppsto snart en stor luke etter de 7 første løperne. Med 200 meter igjen vatr det klart av seks av de sju ville sikre seg finaleplass. Sondre løp lett inn til heatseier foran Lars Agnar.

Den som ikke klarte finaleplassen var sterke Håkon Stavik fra Ålesund FIK, men han får vi se senere på lengre distanser - som en av de absolutte favorittene.

Heat2_start_A20G5281.jpgKonsentrerte løpere ut fra start i andre heat med 14 løpere. Seks best til finale. (Foto: Kjell Vigestad)

Martin Mæle fra Gneist IL ledet hele første runden, og allerede på startstreken viste han tydelig - med bred armføring - at han ville fram å dra, men det ble ingen finaleplass på 18-åringen. Etter 600 meter satte Abdi Dahir Rabi fra Bækkelagets SK opp farten, men 100 meter senere var det klart for Simen Halle Haugen som la seg i front.

Da klokka ringte økte han farten kraftig - i et heat som hadde gått veldig rolig til da, og det ble stor strekk i feltet med 7 mann i en klar tetgruppe. Simen vant foran Hans-Magnus Haukøy fra Gneist IL, og litt bak kontrollerte Andreas Vangsnes inn til 5. plass og finale. Den uheldige av de syv var Sivert Antonsen Eggen fra Bøler IF som tapte finaleplassen med ett hundredel.

1500m_menn_under_20_innspurten_F6C1448.jpgSimen Halle Haugen løper kontrollert inn til seier i det andre heatet. (Foto: Per Inge Østmoen)