Arrangører på dette første løpet i Terrengkarusellen var Agder Energi BIL & Terrengutvalget. Løypa var 4,02 km  - og det dobbelte for "Milslukerne". Den kjempemessige oppslutningen om denne karusellen skyldes nok i stor grad den flotte tilretteleggingen for trimnmere av ulike kategorier. Her er det flexistart allerede fra klokken 13 for de som deltar uten tidtaking, og det er langt over halvparten av deltagerne. Fra ca 17 er det først fellestart for Milslukerne som løper to runder og deretter puljer hvert 3. minutt for de som løper én runde på tid.

Det var folksomt ved Gimlebanen, før og under løpet, og ikke minst ved "Forpleiningen" etter løpet. (Foto: Guro Sæterlid)

Jan R Hansen refererer fra karuselløpene, og teksten nedenfor er i hovedsak fra hans rapport.

Kjempemessig sesongstart for Terrengkarusellen!

I gryende vårvær fikk Terrengkarusellen den best tenkelige starten på vårsesongen! Med de gode temperaturene kunne folk endelig kaste «vinter-hammen» og kle seg i kort igjen, og på den grønne sletta ved Gimlebanen yrte det av fornøyde løpere, som trolig lenge hadde sett frem til å teste egen form mot venner, kolleger, eller egne tider fra forrige sesong. Man kunne komme i riktig godt humør allerede på lang avstand, når man nærmet seg sletta, så folkevrimmelen og hørte Postens musikkorps spille.

Utvalget hadde satt sammen en helt ny løype-variant, som gikk i mange slynger rundt omkring i Gimle-området. Målt mot vanlig karusellstandard var den svært flat, og den falt i meget god smak blant deltakerne. Et motiv med løypa var vel en trasé som egnet seg som første løp etter en lang vinter, som ikke helt hadde sluppet taket. Men akkurat dét hadde jo denne vinteren gjort for lengst. Og både Utvalget og enkeltarrangørene ser veldig frem til en sesong der alle løp kan gå som planlagt, helt fra starten.

1555 små og store løpere og mosjonister var vi meget godt fornøyde med i en sesongstart. Nesten 200 nye, eller tilbakevendte deltakere tok turen innom sekretariatet og hentet seg sesongnummer. Karusellsjef Humborstad traff blink da han bestilte 1500 bananer, og de som ikke fikk nok næring i seg med disse, kunne ta seg en tur til «Forpleiningen» og kjøpe seg vafler eller pølser. Deltakerne i Barnas karusell ble, som vanlig, belønnet med medaljer.

Bare glade barn i Barnekarusellen. (Foto: Guro Sæterlid)

Litt færre smil enn i barneklassen, men like stor iver ut fra start. (Foto: Guro Sæterlid)

Anine Kalhovd og Kristian Tjørhom raskest på 4 km
I kvinneklassen ble det seier til Anine Kallhovd med tiden 16:48, som var 7 sekunder foran Monica Mjåland Thortveit og 19 sekunder foran Tone Wigemyr Snerthammer. I herreklassen ble det veldig sterke tider på de to fremste plassene. Kristian Tjørnhom vant på 12:44 foran veteranen Øystein Sylta på 13:03.

Sterkt løp av Siren Amelia Seiler på Milslukerdistansen
På Milslukerdistansen stilte det hele 233 løpere, og her ble det en glimrende tid av vinneren i kvinneklassen, Siren Amelia Seiler. Tiden 30.58 betyr at hun holdt større fart enn alle kvinnene på 4 km, og hun vant løypa hele 4:29 foran Trine Holmer-Hoven. I herreklassen ble det seier til Johnny Stensvold med tiden 29.46, 45 sekunder foran Kristian Frøyen.

ALLE RESULTATER FRA 1. LØP

Snøfritt terreng og flotte løpsforhold. (Foto: Guro Sæterlid)

I Terrengkarusellen er det fritt valg om du vil gå uten tidtaking eller løpe på tid. (Foto: Guro Sæterlid)

Neste løp:
Brannvaktløpet Baneheia
Arrangører: KBR BIL og Terrengutvalget
Torsdag 28. mars 13:00-19:00
3,9 km (eller 7,7 km) grusvei og sti med start fra Fant Olsen

Denne løypa har vært utrolig populær siden den ble introdusert i 2009, og har i ettertid vært den store rekordsetteren. Totalrekorden for deltakelse på noe karuselløp gjennom tidene, hele 2200 deltakere, tilhører selvsagt denne løypa (satt i 2014).