Sykkelbane2_A20G8944.jpg
Sykkelbane: Barna kunne teste ferdighetene sine på en sykkelbane både før og etter Barnas Grenseritt. (Foto: Kjell Vigestad)

Gass_og_Brems3_A20G8990.jpg
Gass og Brems: To som ikke helt hadde lært seg det mest elementære om sykling, men som fikk hjelp av barna om hvordan man skal oppføre seg når man sykler og hvor viktig det er med sykkelhjelm. (Foto: Kjell Vigestad)

Barn_skeptisk_til_Gass_A20G8976.jpg
Sa sin mening: Barna var klar på hvor dumme Gass og Brems var. (Foto: Kjell Vigestad)

Barn_oppvarming_A20G9023.jpg
Oppvarming: Barna danset med stort engasjement, og foreldrene ble også med på dansen. (Foto: Kjell Vigestad)

Start_6-7aar_Ella_malt_AZ3T5849.jpg
Start for litt  større barn: Første sifferet i startnummeret forteller hvor gammel syklistene er. Her er det flest sjuåringer som er klar for start. Ansiktsmaling var en av aktivitetene denne dagen. (Foto: Kjell Vigestad)

Kaos_i_barneloeypa_A20G9491.jpg
Kø: Arrangørene avviklet barnerittet kjapt, - altfor kjapt. I aldersklassene med flest deltakere sendte de altfor mange ut samtidig. Dermed ble det lang kø i den lange nedoverbakken der barna kunne ha fått litt føling av fart. Når det ikke er tidtaking, kunne det vært mange flere startpuljer. (Foto: Kjell Vigestad)

Tronn_Magne_i_tet_AZ3T5902.jpg
Mestring: Her er det seks- og sjuåringer som innser at de ikke klarer å sykle opp kneika, men hopper av sykkelen og løper opp. helt uten hjelp av foreldrene. Litt klabb og babb blir det uten at det ser ut til å gjøre noe. Det løste de selv og kom seg videre uten problemer. (Foto: Kjell Vigestad)

Aasmund541_Nicolai_324_Ina_Kristin_A20G9294.jpg
Litt hjelp: En del av de minste var nok glade for en støttende hånd fra mor eller far, men vi ser at Nicolai, treåringen midt på bildet, klarer hele rittet uten assistanse. (Foto: Kjell Vigestad)

Tuva_4aar_A20G9322.jpg
Oppdrift: Tuva på fire, pent malt for anledningen med tunga beint i munnen, er konsentrert om å styre, men slipper å gå av sykkelen i motbakken takket være en sterk hånd. (Foto: Kjell Vigestad)

Eikeland_3aar_AZ3T5829.jpg
Fra Kråkerøy: Lille Håkon (3 år) forsøker å løpe opp bakken med baken på setet mens pappa Thomas kan nøye seg med å overvåke podens humørfylte innsats. (Foto: Kjell Vigestad)

Elias_3_paa_egenhaand_AZ3T5811.jpg
Fra Skjeberg: Elias, også bare tre år, tar livet som det kommer uten å stresse det minste. Han tar gjerne en liten sving bortom for å sjekke hva fotografen driver med. (Foto: Kjell Vigestad)

Fatbike_Tronn_Magne_6aar_A20G9455.jpg
Fatbike: Tronn Magne stilte med dagens feiteste kjøretøy. (Foto: Kjell Vigestad)

Fredrik_HaldenCK_opp_bakken_A20G9417.jpg
På hjemmebane: Det er Halden Skiklubb som står bak selve Grenserittet, men med Halden Cycleklub som teknisk arrangør av Barnerittet. Og byens sykkelklubb har mange med både i Barnerittet, som Fredrik (nr. 602) på bildet, i de øvrige rittene i Grenserittet. (Foto: Kjell Vigestad)

Ina_Isabell_5aar_m-hjelp_A20G9343.jpg
Mødretrim: Ina Isabell på fem år får god hjelp av mamma i motbakken. (Foto: Kjell Vigestad)

Mathias_5aar_alene_AZ3T5744.jpg
For egen maskin: Mathias på fem år løper målbevisst opp bakken. (Foto: Kjell Vigestad)

Mille_Cornerlia_508_og_Torstein_308_AZ3T5686.jpg
Fedretrim 1: Mille Cornelia på 5 og Torstein på 3 får som mange andre god hjelp opp bakken. (Foto: Kjell Vigestad)

Pappatrim_A20G9262.jpg
Fedretrim 2: Aksel på fem og de andre syklistene på bildet får trolig mye mer hjelp enn nødvendig? Kanskje de små skal få prøve seg på livets motbakker med litt mindre assistanse? (Foto: Kjell Vigestad)

Maj-Line_med_ansiktsmaling_A20G9523.jpg
Malt som katt: Maj-Line på sju år er på vei nedover den lange bakken i fin stil. (Foto: Kjell Vigestad)

Ulrik_7aar_A20G9357.jpg
Fra Skjeberg Cycleklubb: Ulrik på 7 år kommer seg opp den bratte kneika uten å måtte gå av sykkelen. (Foto: Kjell Vigestad)

Sverre_og_Edwin2_AZ3T5937.jpg
Side om side: Med tunga beint i munnen er det full innsats for Sverre (nærmest) og Edwin opp bakken. (Foto: Kjell Vigestad)

Anders_maalbevist_A20G9509.jpg
Målbevisst: Anders på åtte år går målbevisst opp bakken. (Foto: Kjell Vigestad)


10 - 12 år

Mens de minste barna kjørte en eller to runder i ei løype rett ved kroa på Fredriksten, så startet de eldste nede på golfbanen og syklet opp langs innspurten for Grenserittet og videre til kroa hvor de kjørte to litt større runder.
  

David_og_Vetle_10-12aar_tet_A20G9570.jpg
Teten: De to raskeste, David fra svenske Almby ved Örebro og Vetle fra Ottestad, kom først til kroa og til de to rundene som avsluttet rittet for 10-12-åringene. (Foto: Kjell Vigestad) 

Jenny_Rye_12_AZ3T6127.jpg
Raskeste jente: Jenny fra Rye passerer start- og målområdet etter å ha syklet fra golfbanen og opp til Fredriksten Kro. (Foto: Kjell Vigestad)

Sondre_NesSK_10aar_AZ3T6167.jpg
Mot mål: Sondre fra Nes Sykkelklubb er en av de første som passerer målportalen. (Foto: Kjell Vigestad)

William_i_sivet_11aar_A20G9500.jpg
I sivet: William fra Svelvik feier gjennom løypa. (Foto: Kjell Vigestad)

Anna-Linnea_medalje_av_Gass_AZ3T6104.jpg
I mål: Anna-Linnea får medaljen av Gass. (Foto: Kjell Vigestad)

Tilla_6aar_AZ3T6231.jpg
På'n igjen: Barnerittet er over, men Tilla har energi til overs og med sin tøffe hjelm tar hun noen runder til på sykkelbana før barnas dag er over på Festningen. (Foto: Kjell Vigestad)