268 deltakere stilte til start og fullførte på en av distansene under Steinkjermila lørdag 3. juni. 90 løpere valgte den korteste distansen på 5 kilometer, mens 178 gjennomførte 10 kilometeren.

Tobias Alstad og Marthe Nagelhus Haug best på 10 km

I herrelassen var det Tobias Alstad fra Frol IL som tok seieren etter et løp hvor han lå i front hele veien. Han løp i mål på 31.47. han var dermed 51 sekunder foran nestemann, som var Alexander Kirkeberg fra lokalklubben Steinkjer FIK. Han fikk tiden 32.38. På tredjeplass fulgte hans klubbkamerat Roy Oskar Halvorsen med tiden 34.11.

Hos kvinnene var det Marthe Nagelhus Haug fra Steinkjer FIK som var best. Hun vant på 39.41. Mia Skjerve fra Markabygda IL tok klasseseieren i klasse 18-19 år, og ble totalt nummer to av kvinnene da hun løp på 40.48. Veronica Vik Olsen fra Steinkjer FIK ble nummer tre med 41.10.

2023-jun-03-Steinkjermila-18.jpgNoen av løperne på 10 kilometer. (Foto: Thomas Jergel / Camerat)

2023-jun-03-Steinkjermila-19.jpgLise Stenmo løp 10 kilometer og vant klasse K50-54 med 54.33. Einar Dahlum (71) løp på 52.25.  (Foto: Thomas Jergel / Camerat)

10 beste herrer på 10 km

Plass BIB Navn Klubb Klasse Tid Bak
1 215 Tobias Alstad Frol IL M20-24 31:47 0:00
2 161 Alexander Kirkeberg Steinkjer FIK M25-29 32:38 0:51
3 211 Roy Oskar Halvorsen Steinkjer Friidrettsklubb M35-39 34:11 2:24
4 294 Markus Bryan Grøthe Tormod Skilag M18-19 34:51 3:04
5 298 Tom Kenneth Ilagsmoen Høvdinggården Gym og Fysioterapi AS M45-49 35:05 3:18

Sebastian Reinertsen og Kristine Gilberg Larsen vant 5 km

På den halve distansen 5 kilometer, var det Sebastian Reinertsen fra Bratsberg IL som vant, slik han gjorde under Sømnamile for et par uker siden. Han hadde mer konkurranse i Steinkjer denne helgen, men vant løpet med 27 sekunder, på tiden 16.19. Eirik Nordvik fra Namdal Løpeklubb ble nummer to med 16.46, mens Jon Drogset Østeng fra Steinkjer FIK tok tredjeplassen med 17.02.

I kvinneklassen ble det seier til Kristine Gilberg Larsen fra Levanger. Hun vant med tiden 22.32. På andreplass kom Hege Dahler fra Steinkjer. Hennes tid i mål ble 23.09. På tredjeplass endte Camilla Forr, også hun fra Steinkjer. Hun løp på 24.34.

2023-jun-03-Steinkjermila-04.jpgStarten går for 5 kilometer-løperne. Vinneren ytterst til høyre med nummer 232. (Foto: Thomas Jergel / Camerat)

2023-jun-03-Steinkjermila-06.jpgKjell Anders Strand (229) har energi til overs på 5 kilometeren. Like bak ser vi Per-Ivar Finstad (6). (Foto: Thomas Jergel / Camerat)

10 7 Hilde Lillemark Landbruksdirektoratet K35-39 28:15 5:43

2023-jun-03-Steinkjermila-01.jpgSteinkjermilas medalje. Noe for samlingen? Kanskje neste år. (Foto: Thomas Jergel / Camerat)