Weldu Negash, BUL satsede i et sololøb fra start til mål på en tid på 29 minutter. Noget som han beviste var muligt i årets Bislettgames. Vinden ødelagde desværre dette i Arendal, men han var alligevel særdeles tilfreds med arrangementet og ruten. Noget han nåede at fortælle før han satte sig i ekspresbussen til Oslo. Tiden blev trods alt så god som 31:13 i årets nye noget bakkede og lidt vindudsatte rute. Alle resultater kan ses her.

Herrernes sejrsskammel. 1:34 bag Weldu Negash kom løbets nr. to Øystein Sylta, som vandt Skagerrakmila i 2013 og 2014. Yderligere 1:26 senere kom løbets nummer 3 i mål: Håkon Aastveit, som løb på 34:13.

Damernes sejrsskammel, desværre uden vinderen 800m-specialisten Trine Mjåland, som viste at hun sagtens kan løbe langt. Hun vandt på 37:32. Nummer 2 blev  Inger Dagny Saanum på 39:06 foran Silje Røynstrand, Kristiansand løpeklubb. som fik 40:00.

Løbets nummer 2, 4 og 3 fra venstre fuldt restitueret umiddelbart efter løbet. Inger Saanum (91) var ældst (K55-59) og bedst af disse. Randi Marie Dyrkolbotn (142), MHI kom ind på 41:13 (K35-39), mens løbets nr. 3 Silje Røynstrand (112) akkurat ikke nåede under 40:00, men  alligevel en god fremgang fra 40:31 i 2017.

IMG_3872Skagerrakmila28gang.jpgFem løbere kunne løbe med denne tekst på ryggen. Og alle fem fuldførte den 28. udgave af Skagerrakkmila.

Ny rute, igen. Ruten har i mange år gået i en stor cirkel omkring Arendal centrum. Sidste år flyttede man ruten tættere på kysten og i år ændrede arrangødren igen ruten. Heldivis nåede Kondis’ Egil Lehne at kontrolmåle ruten, sådan at tiderne kunne tælle i Kondis' statistikker på 10 km. Her får løjpelægger Bjørn Fossestøl fra arrangøren Grane startlinien placeret korrekt. De fleste, som jeg talte med, var meget tilfredse med den nye rute designet af Bjørn Fossestøl. Ruten bød på noget af det bedste af Arendal, nemlig den tætte kontakt med havet. Omkring 2/3 af ruten bød på en dejlig saltvandsfølelse. I tillæg passerede man byens torv, samt nyanlagte park Barbu, hvor tilskuerne var meget opmuntrende. Arendal er ikke flad, og allerede efter 1,1 km kom der en 1,5 lang bakke forbi Barbu kirke. En bakke som jeg og mange med mig følte var uendelig lang, men vinderen Negash synes bakkerne ikke var noget problem, men det kan nok tilskrives 28 års forskel i alder, træning og talent. På trods af dette var hele ruten en stor positiv oplevele, og jeg håber den beholdes i mange år. Til næste år håber jeg at startmåtten beholdes på torvet efter start således at man også kan få en 5 km-tid her. I tillæg bær der købes mange flere bægre ind, sådan at alle kan få noget at drikke i mål.

NAV havde sommerfest med grillmad fredag eftermiddag. Det var imidlertid ikke nogen hindring. Her flakeres erfarne Skagerrakmila-deltager Roy Gundersen af debuttanten Magnus Heck Eide, IL Express (145), som løb 44:45 og Karin Omholt, som løb for 28 gang. Omholt har sat sig mål at deltage 30 gange.I år fik hun absolut godkendte 58:34 i K60-64. Og hvad med Roy Gundersen, jo han løb i mål på 46:55.

Musik må der til. Her Linn Dale (214) og Noomi Eriksen, som fulgtes i mål på 54:17.

Der er idyllisk i Arendal. Her foran FISKEBRYGGA fra venstre: Nils Erik Goderstad, Roger Andersen og Viggo Tjøgersen, som slog de to førstnævnte med 16 sekunder på de sidste 60 meter. Tiderne blev henholdsvis 54:18, 54:19 og 54:02.

Andre Bakkegaard kan skimte mål inderst i Pollen

NM maratonarrangøren 2017 Risør IL stillede med fire deltagere og viste, at de også selv kan løbe med tider fra 38:44-47:10. Fra venstre Øyvind Nilsen, Anders Pedersen, Thomas Axelsen og Roy Arne Johannessen.

Dejligt med fire glade ansigter udendørs selvom alle løb for indendørstræningscenteret Aktiv trening Arendal. Bedst af de fire blev Sverre-Johannes Larsen, som kom i mål som 11 i tiden 36:57.

To meget erfarne herrer i M60-64, som blev nr. 1 og 3 i klassen: Magne Isaksen, Froland IL løb på 42:35 og Rune Bjørklund, IL Express 43:34 med startnummerkonvolutten i hånden.

Mange frivillige. Et gadeløb kræver mange vejvisere med myndighed, noget som arrangørerne IK Gran, Øyestad IF og Friidrettsstiftelsen Aust-Agder klarede på en glimrende måde. Man fik som løber klare signaler og gode afspærringer med plastikstimler sikrede at man kunne løbe uhindret forbi fredagshandlende.

Repræsentant for de frivillige. Gunnar Dag Tørå, orienteringsløber og mangeårig deltager i Skagerrakmila nød sin nye rolle som vejviser i sidste sving før mål. Og dejligt med en opmuntring i slutspurten. Tak til de frivillige!