Motbakkevinner Oscar Claesson.jpgVinneren Oscar Claesson var med 17:47 49 sekunder foran Jonas Hesthaug. (Foto: Christer Schaprio)

Peak Performance Vertical K ble pga. værforholdene redusert til halve distansen og med vinnertid i underkant av 18 minutter.

Det var fem norske menn blant de 225 på start. Ingen norske stilte til start i kvinneklassen i motbakkeløpet etter at Sylvia Nordskar løp helt til topp på 27 km søndag. Tirsdagens motbakkeløp var den tredje av hele åtte distanser i årets løpsfestival i Åre som arrangeres fram til lørdag 5. august.

Motbakkevinner Johanne Gelfgren.jpgVinner av damklassen ble Johanna Gelfgren. (Foto: Christer Schaprio)

Jonas Hesthaug stilte også på søndagens 27 km med 1000 høydemeter og ble best av de mange norske i herreklassen med sin 9. plass. Her er Salomon-løperen fra Eidsdal i Møre og Romsdal sin egen oppsummering av tirsdagens løp:

Avslutta opphaldet i Åre motbakkeløpet som gikk frå Åre sentrum tirsdag kveld. Egentlig ei løype med 1000 høgdemeter på 5 km, men den vart halvert til 500 høgdemeter pga. hardt vær. Bratt, men hardt. Kortaste løpet eg har deltatt i på 5 år. Måtte starte relativt hardt sidan stien raskt vart smal, men starta litt for hardt. Vart syre, og klarte ikkje å henge på sterke @skidclaes og @martenbostrom siste 7 minutta. Så endte opp med en tredje plass. Totalt sett ok+ resultater denne veka og fysisk form som eg føler er på rett veg igjen etter skade i mai. Motivert for vegen vidare!

Motbakkel¢pet pallen menn.jpgSprudlende feiring på pallen hører med. (Foto: Christer Schaprio)

Reportasje fra søndagens løp: Sylvia Nordskar og Ørjan Kjeldsli vant hver sin distanse i Fjällmaraton i Åre