ToveAlexansdersson.jpgTove Alexandersson har vært den ubestridte eneren på damesiden i orientering de siste årene. Hun åpnet også årets verdenscupsesong med seier i Våler i Østfold i dag. Hennes landslagsvenninne Sara Hagström ble nummer 2, men på 3. plass var det hjemmeløperen fra Fredrikstad i Østfold – Marie Olaussen.
Hun har slitt med noe skadeproblem de siste ukene, men viste i dag at hun er trent for lang konkurransetid i tøft skogsterreng:

- Jeg er veldig fornøyd. Det var et veldig bra løp, selv om jeg knotet litt på det ene langstrekket. De to svenske jentene er veldig gode, så det var ikke overraskende, forteller Olaussen.

Hun var nummer 4 på fjorårets siste verdenscupløp, langdistansen i sveitsiske Davos, men i dag kunne hun ta steget opp på pallen i verdenscupen for første gang i karrieren, og da er det bare å glede seg til fortsettelsen av verdenscupen i Våler, med lørdagens mellomdistanse og søndagens stafett i et terreng hun kjenner meget godt.

- Det er gøy å starte sesongen så bra. Jeg tar et løp om gangen, men håper at jeg skal kjempe om pallen også på lørdag. Dette er en terrengtype jeg er godt vant til fra oppveksten, forteller hun.

Andrine_Benjaminsen.jpg

Etter en vinter med mye sykdom leverte Andrine Benjaminsen over forventning da hun løp inn til 4. plass:
- Jeg merket at formen fremdeles ikke er helt på topp, men er godt fornøyd med å bli nummer 4 i dag. Det var en god gjennomføring, sa hun.


Marianne Andersen løp inn til 9. plass i dag. Nye muligheter for topplasseringer blir det når verdenscupen – som nevnt – fortsetter med mellomdistanse fra samme arena på lørdag. Deretter er det stafetter på søndag.

Kilde: Pressemelding Norsk orientering+

Alle bilder: IOF / Terje W. Pettersen

Nettside

Resultater:

Kvinner langdistanse:
1. Tove Alexandersson, Sverige 1.22.07,
2. Sara Hagstrøm, Sverige 1.23.02,
3. Marie Olaussen, Norge 1.26.50,
4. Andrine Benjaminsen, Norge 1.28.27,
9. Marianne Andersen, Norge 1.30.27,
22. Kaja Winsnes Nordhagen, Norge 1.34.56,
23. Ingrid Lundanes, Norge 1.34.58,
33. Tone Bergerud Lye, Norge 1.38.19,
34. Victoria Hæstad Bjørnstad, Norge 1.38.21,
42. Ane Dyrkorn, Norge 1.40.27