Ingeborg Lind tapte spurten, men vant gullet

Ingeborg Lind fra Gular tok oppskriftsmessig gull på 3000m i eldste jenteklasse da hun vant med tiden 9:56,42 foran Ellen Aga Kildal fra Herkules. Bronsen tok Maria Aure med ny personlig rekord på tiden 10:53,69. Jentene løp sammen med KJ 19 år slik at det ble litt mer spennende for løperne å løpe. I og med at nivåforskjellen mellom de tre var såpass stor at de ikke ville kunne løpe sammen noe særlig lenge, var det flott at de fikk bryne seg mot sine yngre konkurrenter. Ingeborg Lind fikk virkelig brynt seg mot fire år yngre Thea Krokan Murud fra Lillehammer. De fulgte hverandre hele veien frem til Thea spurtet fra sin eldre konkurrent.

Ingeborg løp på en tid rundt åtte sekunder bak persen på distansen. Hun har slitt litt med en vond ankel de siste ukene. Hun har ikke kunnet ha noe særlig med fartsøkter, og det har blitt mest løping på grus. Første fartsøkt på bane etter ankelproblemene i etterkant av Världsungdomsspelen hadde hun for 3- 4 dager siden. Derfor var hun veldig spent på formen før helgen. Formen var brukbar, men den tåler ikke tre harde løp (inkl. hinder) på en helg dersom hun ikke skal ødelegge mulighetene for en god plassering i Hoved NM på Byrkjelo neste helg.

Ellen tilbake for fullt

Det som var aller gledeligst med denne 3000 meteren var å se Ellen Aga Kildal tilbake i brukbart slag igjen. Vi minnes dramatikken under fjorårets junior NM der hun fikk akutte sykdomsproblemer etter lørdagens løp. Heldigvis endte alt godt for den gode Herkulesløperen som nå studerer i USA.

Til slutt må vi gratulere bronsemedaljør Maria Aure med ny personlig rekord på 3000 meter. Den nye personlige rekorden lyder på 10:53,69.


Populære jenter på seierspallen

Det var ikke bare kondis.no som ville ha bilder av Ellen Aga Kildal, Ingeborg Lind og Maria Aure etter løpet.


Resultater KJ 22 3000 m
Plass: Startnr:   Navn: Klubb: Resultat:
1 134   Ingeborg Kristine Lind Gular, IL 9,56,42
2 160   Ellen Aga Kildal Herkules Friidrett 10,10,17
3 306   Maria Aure Ringerike FIK 10,53,69  PB


Ingeborg Lind gjorde mye av drajobben foran i feltet.


Ellen Aga Kildal fikk god drahjelp av sine yngre løpervenner.


Maria Aure i fint driv inn mot ny personlig rekord.


Ingeborg Lind tok gull, men måtte se Thea Krokan Murud foran seg på oppløpet.


Fornøyde løpsstjerner etter seieren. Ingeborg og Thea.


Ellen Aga Kildal hadde også grunn til å smile etter løpet. Den populære Herkulesløperen har mange gode lokale samarbeidspartnere i løpssatsingen.


Les alt om årets Junior NM på kondis.no


Følg Junior NM på arrangørens hjemmeside

Les alt om Junior NM 2010
Les alt om Junior NM i 2009
Les alt om Junior NM 2008