3800 skal løpe Trolljegerprøven, Norges råeste terrenghinderløp, 10. og 15. juni.

Trolljegerprøven er Norges råeste terrenghinderløp med fokus på samarbeid og mestring. Og i år blir de to løpene, Trolljeger junior og Trolljegerprøven, større enn noensinne. 

– I løpet av en uke skal 3800 mennesker løpe Norges råeste terrenghinderløp, sier initiativtager og sjefstrolljeger Paal Refsland. – Det gjør Trolljeger til et av de største folkehelsetiltakene med fokus på mental og fysisk mestring på flere år.

Fotograf Oddvar Johnsen.jpg
Fotograf Oddvar Johnsen

Etter en beskjeden start i 2013 med ca. 60 deltagere, har arrangementet vokst til 1700 deltagere i 2018, og ny rekord i 2019 med 1300 deltagere til barneløpet og 2500 til hovedløpet.

– Responsen har vært helt enorm. Årets løp ble utsolgt allerede i november i fjor, forteller Paal Refsland.

Først ut er Trolljeger junior, mandag, 2. pinsedag, 10. juni klokken 10.00. Trolljeger junior er for de yngste deltagerne hvor man kan delta på jaktlag fra året man fyller 7 år og til man er 15 år, eller alene/enstøing det året man fyller 13 år og til15 år. 

Så følger selve hovedløpet, Trolljegerprøven, lørdag 15. juni klokken 09.00. Begge løpene blir som tidligere år arrangert på Foss-Eikeland på baksiden av Sandnes Garn. 

– Filosofien bak Trolljeger handler om å pushe sine egne grenser, utvide komfortsonen, og gjøre det du aldri før hadde trodd var mulig. Å oppleve både fysisk og mental mestring og lære å se løsninger i stedet for hindringer er enormt viktig, spesielt for barn og unge, avslutter Paal Refsland.
 

Fotograf Svein Erik Fylkesnes.jpg
Fotograf Svein Erik Fylkesnes

Se også www.trolljeger.no 

Løpene:

  • Trolljeger junior avholdes mandag 2. pinsedag 10. juni klokken 10.00 på Foss-Eikeland, på baksiden av Sandnes Garn.
  • Trolljegerprøven avholdes lørdag 15. juni klokken 09.00 på Foss-Eikeland, på baksiden av Sandnes Garn.


    Fotograf Valentina Volchanina.jpg
    Fotograf: Valentina Volchanina