- 4. plass er selvfølgelig surt, selv om det er en respektabel plassering, sier Kornelius Kriszat-Løvfald etter dagens mellomdistanse på junior-VM i Aguiar da Beira i Portugal.

Etter 4 kilometer med intensiv orientering, var unggutten fra Nydalens SK snaue halvminuttet bak dagens vinner – ungarske Zoltan Bujdoso. Når vi legger til at det bare manglet henholdsvis 7 og 4 sekunder til sølv- og bronsemedalje – er det lett å forstå at Kornelius hadde en noe blandet følelse – for å bruke de ordene:

- Når jeg har bronsen i lommen lenge, og til slutt havner utenfor pallen er det surt. Men at jeg kan være med såpass høyt oppe på det jeg selv føler er en tung dag fysisk, tar jeg med meg, sier han selv.

For i et mesterskap med 3 konkurranser på 3 dager gjelder det å se fremover:

- Vi har et bra lag på stafetten i morgen, og jeg gleder meg skikkelig til langdistansen på søndag. Så jeg får bare ta med meg det som var bra fra dagens løp, og nullstille.

Tross alt var det bare den medaljevinnende trioen Zoltan Bujdoso, Edvin Nilsson og Touko Seppa som var bedre enn Kornelius i dag.

I dameklassen var det svenske Hanna Lundberg som var klart best. Hun vant med – muligens – den største margin noensinne på junior-VM mellomdistanse da det skilte nesten 3 minutter fra henne ned til sølvvinner Elsa Sonesson. Finske Eeva Liina Ojanaho ble nummer tre i denne klassen. Åsne Haavengen var beste norske dameløper på 10. plass, tett fulgte av Pia Young Vik og Oda Scheele på plassene bak.

Mikkel Holt (14), Martin Vehus Skjerve (22), Mathea Gløersen (26) og Ingeborg Rygg Eikeland (28) løp seg også inn blant de 30 beste. Cornelius Bjørk (45), Sander Tonjer Fingarsen (53), Alva Markia Niklasson (57) og Brage Takle (88) hadde det tyngre ute i skogen i dag.

KIlde og Bilde: Norsk orientering